ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Εργαστήρια με τους Κ. Ρόκο και Ρ. Σαρελάκου στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Δύο εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ένα σχεδίου – σκίτσου με τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο και ένα εργαστήρι χαρακτικής - ξυλογραφίας με τη ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου, οργανώνονται την επόμενη εβδομάδα στην Πινακοθήκη Ευ. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Δημιουργικές Συναντήσεις 2022» με έργα των δύο καλλιτεχνών.

Στο εργαστήρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, διάρκειας 2.30 ωρών, ο Μετσοβίτης στην καταγωγή γλύπτης Κυριάκος Ρόκος θα μεταφέρει στους συμμετέχοντες τα μυστικά μιας λιγότερο γνωστής αλλά εξίσου σημαντικής πλευράς της δουλειάς του –της τέχνης του σχεδίου και του σκίτσου. Με φόντο τα σχέδιά του, που εκτίθενται αυτό το διάστημα στην Πινακοθήκη, θα μιλήσει για τη δουλειά του, θα παρουσιάσει ποικίλα ερεθίσματα και από άλλες μορφές τέχνης, όπως η μουσική και η λογοτεχνία, ώστε να κινητοποιήσει τους συμμετέχοντες να «δούν» με διαφορετικό μάτι τα αντικείμενα, τα πρόσωπα ή τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν και να δημιουργήσει ο καθένας τα δικά του σχέδια.
Στο εργαστήρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, διάρκειας δύο ωρών, η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών χαράκτρια Ρουμπίνας Σαρελάκου, σύζυγος του Κυριάκου Ρόκου, με φόντο τις ξυλογραφίες της που εκτίθενται αυτό το διάστημα στην Πινακοθήκη, θα μιλήσει στους συμμετέχοντες για τη δουλειά της, θα τους μάθει πώς σκαλίζονται οι ξύλινες μήτρες και θα τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο τύπωμα των έργων.
Τα έργα που θα τυπωθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα χαριστούν στα σχολεία του Μετσόβου για να κοσμήσουν τις αίθουσές τους, ενώ η καλλιτέχνης θα προσφέρει στον κάθε συμμετέχοντα ένα αντίτυπο μιας λιθογραφίας της.
Ανάλογα με τη συμμετοχή, θα σχηματιστούν ξεχωριστές ομάδες για ενήλικες και νέους 15 ετών και άνω. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Πινακοθήκης 2656041210.

Σχετικά άρθρα

«Διαβατήριο» χρηματοδότησης η πιστοποίηση για τα μουσεία

«Μιχάλης Οικονόμου, η αλχημεία της ζωγραφικής» στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

«Συμμαχία» για την γνωριμία των παιδιών με την τέχνη