ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Zaravina Festival: Πυξ-Λαξ και ο Δ. Υφαντής σε ένα μοναδικό τοπίο

Κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στην μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας, οι Πυξ Λαξ συναντούν τον Δημήτρη Υφαντή, στο Zaravina Festival, που επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με σκοπό να χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές κάτω από το φεγγαρόφως.

Ο Δήμος Πωγωνίου, σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου, παρουσιάζει την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, το κορυφαίο ελληνικό ροκ συγκρότημα μαζί με τον αγαπημένο Δημήτρη Υφαντή σε μία μοναδική βραδιά, στη λίμνη Ζαραβίνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης εξέφρασε την χαρά του για την «επιστροφή» του Zaravina Festival στον φυσικό του χώρο κι απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για μία μουσική βραδιά που, όπως είπε,  θα ξεχωρίσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη συναυλία γιατί το Zaravina Festival επιστρέφει στον φυσικό του χώρο. Το Zaravina Festival ξεκίνησε το 2018 με στόχο να αναδείξει τα δύο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πωγωνίου, που είναι η απαράμιλλη φυσική ομορφιά και η μουσική παράδοση. Η μεγάλη αγάπη του κόσμου έφερε το θεσμό στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού για τις καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις και οι μουσικόφιλοι αναμένουν κάθε χρόνο με μεγάλο ενθουσιασμό τη συναυλία δίπλα στη μαγευτική λίμνη Ζαραβίνα. Φέτος φιλοξενούμε αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες και το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από πετυχημένο» σημείωσε,  υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό σκοπό της συναυλίας, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Για τη σπουδαία αυτή μουσική σύμπραξη μίλησε ο τραγουδιστής Δημήτρης Υφαντής υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018 αγκαλιάστηκε από τον κόσμο ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. «Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο και το Zaravina Festival συνέβαλε στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου και στο θεσμό του Zaravina Festival. Την Τρίτη 9 Αυγούστου θα απολαύσουμε όλοι ένα υπέροχο μουσικό τρίωρο, γι΄ αυτό να μη λείψει κανείς!», τόνισε.

«Οι Πυξ Λαξ και ο Δημήτρης Υφαντής, που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, θα μας χαρίσουν μία εξαιρετική μουσική βραδιά. Το Zaravina Festival αγαπήθηκε από την πρώτη χρονιά και στόχος μας είναι να εξελιχθεί και γιατί όχι να γίνει ακόμη και τριήμερο» τόνισε εκ μέρους του Κέντρου Νέων Ηπείρου ο πρόεδρος Θωμάς Τσίκος.

Να σημειωθεί ότι η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. ακριβώς. Ώρα προσέλευσης: 7:30 μ.μ. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

 

Και «παιχνίδια στην αλάνα»

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε και στις τετραήμερες εκδηλώσεις  «Παιχνίδια στην Αλάνα» που είναι αφιερωμένες στα παιδιά και θα διεξαχθούν σε τέσσερις μεγάλες κοινότητες του δήμου Πωγωνίου.

«Περιμένουμε τα παιδιά για ένα 4ήμερο που θα τους μείνει αξέχαστο και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, τύπου «Survivor», για όλες τις ηλικίες! Τα παιχνίδια θα διοργανωθούν από εξειδικευμένους παιδαγωγούς και είναι σίγουρο ότι η διασκέδαση και περισσέψει και η αδρεναλίνη θα εκτοξευτεί στα ύψη!» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου στον Παρακάλαμο και ακολουθούν το Σάββατο στο Κεφαλόβρυσο, την Κυριακή στο Δελβινάκι και τη Δευτέρα στο Καλπάκι. Ώρα έναρξης 6:30μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Haig Yazdjian και Σοφία Παπάζογλου στον «Πολυχώρο Αγορά»

Δήμος Πωγωνίου – Δήμαρχος για 8η θητεία ο Κώστας Καψάλης

Γεωργία Χαλάτση

«Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή

Ηπειρωτικός Αγών