ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Το «Platypus Trail» θα επιστρέψει στα Γιάννενα

Εκ νέου θα παρουσιαστεί στο κοινό των Ιωαννίνων το ερχόμενο καλοκαίρι η έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας «Platypus Trail», που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, με την παρουσία των δημιουργών της.

Η έκθεση, που είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, περιλαμβάνει το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνέλεξε η ομάδα Green Project κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού στην Αυστραλία «Platypus Trail Μελβούρνη-Περθ: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), Βιόσφαιρες της UNESCO και Αβορίγινες». Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων. Η γνωριμία με τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, όσο και στην πρόληψη καταστροφών.
Την ανακοίνωση για την επανέκθεση των φωτογραφιών, προκειμένου ακόμη περισσότεροι να τις δουν και να προβληματιστούν, έκανε η υπεύθυνη εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Βλάχου, ενώ για τους στόχους της Green Project σχετικά με την ευαισθητοποίηση όλων ως προς την προώθηση των ΑΠΕ και την προστασία του περιβάλλοντος, μίλησε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιάννης Τζώρτζης.
Μάλιστα, η Green Project σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο ένα αντίστοιχο ταξίδι, από την Καμτσάτκα στην Αλάσκα, στέλνοντας το μήνυμα πως η περιβαλλοντική φωτογραφία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Τις εμπειρίες τους από την Αυστραλία μετέφεραν τα μέλη της ομάδας Βασιλική Κασούμη και Δημήτρης Πατεράκης.
Αναλυτικά, στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωστής Βάρδας, Σάντυ Βεργίτση, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Κασσιανή Καλτεζιώτη, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Πατεράκης, Ιάσονας Ταβλάς, Γιάννης Τζώρτζης και Κατερίνα Χαρτερού. Επιμέλεια Γιάννης Τζώρτζης, RPS.

Σχετικά άρθρα

«Platypus Trail» για μία ακόμη φορά

«Platypus Trail» στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου

Φωτογραφίζοντας στη διαδρομή του πλατύποδα