ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Στα σκαριά η δημιουργία θεατρικής ομάδας στον δήμο Δωδώνης

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση επαγγελματία σκηνοθέτη/καλλιτεχνικού υπευθύνου, προτίθεται να δημιουργήσει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες του δήμου Δωδώνης να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο/τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση pkddodonis@yahoo.com ή επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 6986828012, έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Δωδώνη, ενώ οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν, αφότου συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές. Επίσης, επισημαίνεται ότι στη θεατρική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν τόσο εκείνοι που επιθυμούν να στελεχώσουν τον θίασο σε ρόλο ηθοποιού όσο κι εκείνοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια εθελοντικά, σε επίπεδο διοικητικό, οργανωτικό, σκηνογραφίας, κατασκευής κοστουμιών κ.λπ.

«Η ανάγκη ανάπτυξης ενός πυρήνα δημιουργικής έκφρασης, εξωστρέφειας και γόνιμης ψυχαγωγικής διεξόδου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ιδιαίτερα στην πρωτόγνωρη συνθήκη που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, έχοντας την τύχη να φιλοξενούμε στα γεωγραφικά σύνορα του δήμου μας ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, θεωρούμε μείζονος σημασίας την προσφορά δωρεάν μαθημάτων θεατρικής αγωγής, αυτοσχεδιασμού και θεατρικής έκφρασης, με σκοπό την ανάδειξη κι αξιοποίηση του παιδευτικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα του θεάτρου, την παραγωγή και περιοδεία θεατρικών παραστάσεων αλλά και τη μελλοντική συμμετοχή σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ θεάτρου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις