ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Το mέta βγάζει… μπουλούκι στο Θέατρο Φρόντζου

Σε ένα καλοκαίρι αμηχανίας αλλά και επιτακτικής ανάγκης για εξωστρέφεια, μετά την εμπειρία του πολύμηνου εγκλεισμού, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta)... παίρνει τους δρόμους και πραγματοποιεί ένα καλλιτεχνικό οδοιπορικό έξι σταθμών σε όλη την Ελλάδα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Προσπερνώντας τα οργανωτικά εμπόδια που ορθώνει η πανδημία, μας καλεί να συναντηθούμε ξανά, να αποτινάξουμε την αποθάρρυνση, να μιλήσουμε με τη γλώσσα της τέχνης για το όραμα μιας άλλης κοινωνίας και να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού που δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο όσο λίγοι.
Ένας από τους σταθμούς είναι και τα Γιάννενα, την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο Φρόντζου. Στο πρώτο αυτό άνοιγμα των δράσεών του σε διαφορετικές ελληνικές πόλεις, το mέta έχει ως συνεργούς τον Κωνσταντή Πιστιόλη, ο οποίος βάζει στη λούπα μια γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος, σε ένα πρόγραμμα με ποικίλα παραδοσιακά ακούσματα από τη Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο, την Ήρα Κατσούδα και την Δήμητρα Νικητέα σε ένα stand up comedy show από δύο γυναίκες. που θέτουν την θεραπευτική ενέργεια του χιούμορ στην υπηρεσία μιας κριτικής αναμέτρησης με τον περίγυρο, και τον Θωμά Αγραφιώτη, ο οποίος συνυφαίνει το δημοφιλές κωμικό έργο του Ηπειρώτικου Θεάτρου Σκιών του 19ου αιώνα «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα» με τη σύγχρονη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα.
Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) είναι ο νεοσύστατος οργανισμός ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δράσεων που συνδέεται με το ΜΕΡΑ25, το DIEM25 και την Προοδευτική Διεθνή. Επιλέγει την ευέλικτη (και με βαθιές ρίζες στη συλλογική μας μνήμη) μορφή του «μπουλουκιού», βάζοντας στις αποσκευές του παλαιότερες και νεότερες μορφές τέχνης με πλατιά απήχηση στο κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτίο εισόδου. Προκρατήσεις θέσεων/δελτίων εισόδου: TicketServices.gr. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα λόγω πανδημίας μέτρα ασφαλείας.
Εκτός των Ιωαννίνων, σταθμοί του καλλιτεχνικού οδοιπορικού είναι το Ανοικτό θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στην Αθήνα, η Πάτρα, η Καβάλα, η πλαζ Αρετσού στη Θεσσαλονίκη και ο Βόλος. Περισσότερες πληροφορίες : metacpc.org και https://www.facebook.com/meta.cpc

Σχετικά άρθρα

Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει με το «Μινιμάλ»

“Minimal” με την Ήρα Κατσούδα στο Θέατρο Κύκλος

«Για γυναίκα, καλή είναι» με την Ήρα Κατσούδα

Ηπειρωτικός Αγών