ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Student Awards» από το Φεστιβάλ Photometria

Τον 1ο σπουδαστικό φωτογραφικό διαγωνισμό portfolio, με τίτλο «Student Awards», προκηρύσσει το Photometria International Photography Festival, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν περιθώρο έως τις 30 Ιουνίου να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους.

Σκοπός της νέας αυτής δράσης είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα η ανάδειξη νέων εν δυνάμει φωτογράφων και των καλλιτεχνικών τους δημιουργιών. Μέσω του συναγωνισμού και της έκθεσης, η διοργάνωση ευελπιστεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο και ώθηση σε νέες ιδέες και φωτογραφικούς πειραματισμούς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι φοιτούν σε κάποια φωτογραφική σχολή με ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών (Πανεπιστήμια, Κολέγια, ΙΕΚ κ.λπ.) και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία που ζητούνται σε ελληνικά και αγγλικά, να επικυρώσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα, να αποστείλουν ένα portfolio πέντε φωτογραφιών, ελεύθερου θέματος και ένα μικρό κείμενο που θα περιγράφει την ιδέα της φωτογραφικής τους σειράς, καθώς και το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Την επιλογή των πέντε κορυφαίων portfolios θα πραγματοποιήσει η φωτογράφος Λίλα Ζώτου.
Οι πέντε φωτογραφικές σειρές θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης «Student Awards», στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης Photometria International Photography Festival μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1η Αυγούστου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν και μέσω e-mail. Το 1ο βραβείο αντιστοιχεί σε ένα ψηφιακό σεμινάριο καθοδήγησης – ολοκλήρωσης ενός φωτογραφικού portfolio με τη Λίλα Ζώτου (διάρκειας 6 ωρών με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς). Το 2ο βραβείο είναι μια ετήσια υποτροφία από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο πρόγραμμα «Tέχνη Φωτογραφίας», το οποίο ο νικητής, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής του, μπορεί να το παρακολουθήσει σε όποιο ίδρυμα του ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιθυμεί, ακόμα και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα που μπορεί να δοθεί, προκειμένου να ολοκληρώσει προηγούμενες σπουδές. Το 3ο βραβείο, τέλος, αντιστοιχεί σε ένα μονοετές πρόγραμμα εντατικών σπουδών φωτογραφίας (EDU) από το School of Photography & New Media Focus. Ο σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει και εξ αποστάσεως, τα μαθήματα γίνονται Σαββατοκύριακα, τα δίδακτρα είναι στα 1500 ευρώ, αλλά με τη χορηγία, το ποσό που θα επιβαρυνθεί ο σπουδαστής είναι το μισό, δηλαδή 750 ευρώ. Επίσης, ο σπουδαστής, μετά το πέρας το μονοετούς προγράμματος, μπορεί να μεταπέσει στο δεύτερο έτος του κανονικού προγράμματος της σχολής (τριετές πρόγραμμα), μιας και το πρώτο έτος με το παραπάνω μονοετές πρόγραμμα είναι το ίδιο, σε περίπτωση που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φωτογραφία.
Την επιμέλεια και την οργάνωση της έκθεσης αναλαμβάνουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες, φωτογράφοι και εκπαιδευτές ενηλίκων Ιουλία Λαδογιάννη και Τάσος Παπαδόπουλος.
Το φεστιβάλ είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τυπωμάτων των επιλεγμένων φωτογραφικών σειρών. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν υπό τη μορφή προβολών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.photometria.gr και στο e-mail competition@photometria.gr.

Σχετικά άρθρα

Με πηγή έμπνευσης τα «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά

Το Photometria Festival απέκτησε το σπίτι του

Ηπειρωτικός Αγών

Εγκαίνια με πολλούς φίλους για το Photometria Festival