ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Δυναμική πρεμιέρα για την ταινία «Η Απουσία»

Περισσότερες από 5.000 προβολές μετρά στο YouTube η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η απουσία», που έκανε πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια εφηβική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Δημήτρη και μουσική του Νίκου Γράψα, δυο 16χρονων μαθητών Λυκείου, που κατάφεραν να κάνουν μια επαγγελματική δουλειά, παρουσιάζοντας ένα άρτιο σκηνοθετικά αποτέλεσμα. Στην ταινία παίζουν οι Νίκος Βόσδου, Γεωργία Ψόχιου, Θοδωρής Δημήτρη, Δημήτρης Φούκας, Φίλιππος Ζάψας και Ναταλία Καραπάνου, όλοι μαθητές της Β’ Λυκείου σε σχολεία των Ιωαννίνων.

«Η Απουσία» γυρίστηκε το καλοκαίρι και  είναι διάρκειας 38 λεπτών. Κεντρικός άξονας είναι το φαινόμενο του «συνειδητού ονείρου» (lucid dream). Ο Νίκος, ένας προβληματισμένος έφηβος, έρχεται αντιμέτωπος με μία πολύπλοκη κατάσταση που απαιτεί ώριμο χειρισμό. Ωστόσο, αδυνατεί να βρει λύσεις, καταφεύγοντας σε καταστρεπτικές διεξόδους. Αυτή η αστάθεια του ψυχικού του κόσμου έχει ως αποτέλεσμα ο πρωταγωνιστής να διακυβεύει τις σχέσεις με τα κοντινά του άτομα.

Τα υπόλοιπα στην οθόνη σας…

Youtube: https://www.youtube.com/c/HAPOYSIA
Instagram: https://www.instagram.com/apousia.movie
Facebook: https://www.facebook.com/apousia.movie

Σχετικά άρθρα

Μια ταινία μικρού μήκους για την Ήπειρο