ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Βγάζουν και την «Ακρίδα» από τη… ναφθαλίνη

Την επιστροφή στο παρελθόν τους συνεχίζουν οι The Fuzzy Nerds, που μετά την κυκλοφορία του «Kismet» ως single και official video release, ανασύρουν από τη… ναφθαλίνη ένα ακόμη ξεχωριστό για το γιαννιώτικο συγκρότημα κομμάτι.

Ο λόγος για το «Grasshopper», που γράφτηκε το 1999 στο Λονδίνο «σε ένα ολοκαίνουργιο 8κάναλο μέσα στους τέσσερις μουντούς τοίχους ενός παλιού σπιτιού, από εκείνα που συνήθως νοικιάζονταν σε φοιτητές από Ελλάδα», όπως χαρακτριστικά αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Το «Grasshopper» ηχογραφήθηκε live στο Vision Of Sound studio το 2000 για να κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά στο δεύτερο limited edition album του συγκροτήματος, το «A Thought About Princes», handmade κυκλοφορία που εξαντλήθηκε σε μια βδομάδα περίπου. Από τότε έχει ακουστεί σε δεκάδες live, εγκαινιάζοντας σε εκείνη τη φάση μία κάπως διαφορετική ηχητική περίοδο για την μπάντα, πιο minimal και μάλλον πιο σκοτεινή.
Μετά την πρώτη του κυκλοφορία το 2000, το «Grasshopper» θα συμπεριληφθεί και στο album The Fuzzy Nerds are Dead (1994-2014) Vol. Ι, το πρώτο μέρος της τετραλογίας που έκλεισε και την πορεία της μπάντας τον Σεπτέμβρη του 2014.
Δύο δεκαετίες και έναν χρόνο μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το «Grasshopper» των Fuzzy Nerds επιστρέφει ως single και official video release, με bonus το Vs. από το demo του 1997, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο κανάλι των Fuzzy Nerds στο YouTube και σε όλες τις live streaming πλατφόρμες.

Σχετικά άρθρα

Οι The Fuzzy Nerds επιστρέφουν με το «Kismet»