ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Χίλιες και μια νύχτες» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με άρωμα… Ανατολής αποχαιρετά το καλοκαίρι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Με έμπνευση από το γνωστό αραβικό λογοτέχνημα «Χίλιες και μια νύχτες» παρουσιάζει δύο παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, που θα μεταφέρουν στο κοινό κάτι από τη γοητευτική κουλτούρα της Ανατολής.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, η Ανθή Θάνου στην αφήγηση και ο Αλέξανδρος Μακρής στη μουσική παρουσιάζουν την παράσταση «Χίλιες και μία νύχτες…αρχή». Έρωτες και απιστίες, φιλίες και προδοσίες, φτώχεια και πλούτος, τύχη και ατυχία, το καλό και το κακό: όλα τα ζεύγη αντιθέτων, πανανθρώπινα και διαχρονικά, πλέκουν τον καμβά, για να κεντήσει η Σεχραζάτ τις ιστορίες της.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική και το τραγούδι παρουσιάζουν την παράσταση «Σεβάχ». Οι φανταστικές θαλασσινές περιπέτειες του Σεβάχ, ενός από τους κεντρικούς ήρωες των παραμυθιών της Χαλιμάς, ζωντανεύουν στο Μουσείο. Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ. με 6 μ.μ.).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας