ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο μωβ κούκος» χτίζει τη φωλιά του στα παλιά Σφαγεία

Την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο μωβ κούκος» θα παρουσιάσει η Κουκλοθεατρική Σκηνή «Ο Βυσσινόκηπος», σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής».

Πρόκειται για μία παράσταση για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης, όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη. Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη. Ο Τζίμης άφαντος. Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού. Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι.
Στην παράσταση, διάρκειας 50’, παίζουν επτά κούκλες (άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες) και είναι κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.
Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Εβίτας Αγγέλη, η επιμέλεια κειμένου της Γιάννας Νότη, η μουσική σύνθεση των Ειρήνης Αγγέλη και Santiago Noriega, και τα σκηνικά της Μάλας Αργυροπούλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους θεατές από 3 ετών και άνω και απαγορεύεται η παρακολούθηση της παράστασης από όρθιους.

Σχετικά άρθρα

«Μια νύχτα με τους Καλικάντζαρους» στον Βυσσινόκηπο

«Ο Καραγκιόζης γιατρός» σε Αμφιθέα, Σταυράκι και Μάζια

Ηπειρωτικός Αγών

«Το κουδουνάκι» σε χριστουγεννιάτικη διασκευή