ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Δηλώνει παρών το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Κανονικά θα γίνει και φέτος το Φεστιβάλ Δωδώνης, για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τη δομή του όμως να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Αν και υπήρξε ένας προβληματισμός ως προς τη διοργάνωσή του λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του

Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης, λοιπόν, είναι και φέτος εδώ, με τις θεσμοθετημένες συνεργασίες των προηγούμενων ετών, όπως με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και το Εθνικό Θέατρο, αλλά και νέες συνεργασίες, πολύ σημαντικές, όπως αυτή με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Για πρώτη φορά, φέτος, το Φεστιβάλ διευρύνει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του τόπου και την ανάδειξη της απαράμιλλης ομορφιάς του, με τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στη λίμνη Βηρού στις πηγές του Λούρου, και του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα στο Σιστρούνι.
Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ να παρουσιάζει στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης το έργο «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, σε μουσική Σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας του Θεόδωρου Λεμπέση. Διαβάζει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβαννίδης.
Ακολουθεί η συναυλία του Χρήστου Θηβαίου την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στη λίμνη Βηρού στη Βουλιάστα. Συνοδοιπόροι του οι String Demons.
Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, το Εθνικό θέατρο θα παρουσιάσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, ενώ στο Στάδιο του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, επίσης στις 9 το βράδυ, η μουσική παράσταση «Όταν βλέπω το φεγγάρι, τραγουδώ…!» με την Έλλη Πασπαλά.
Το μπαρόκ κομψοτέχνημα του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι «Η Κιβωτός του Νώε» (Il diluvio Universale) θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Το ορατόριο του τολμηρού ιερωμένου ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ομάδα Ραφή, σε σκηνοθεσία των Nova Melancolia.
Στις Πηγές Αχέροντα στο Σιστρούνι θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Μπάσης την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, και η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης πέφτει την Κυριακή 9 Αυγούστου, επίσης στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.
Ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο ευχαριστούν για την υποστήριξη του θεσμού τη Βουλή των Ελλήνων και το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για την αιγίδα και τη χορηγία, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την αιγίδα, τους μεγάλους χορηγούς ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια, τους χορηγούς Energean, Νέα Οδός, Cosmote και FGas, την εταιρεία «Βίκος» για την προϊοντική χορηγία και την ΕΡΤ για τη χορηγία επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος