ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ο Andre Nieri συναντά το Yiorgos Fakanas Group στον «Πολυχώρο Αγορά» (κλήρωση πρόσκλησης)

Ένα δυναμικό live με ενέργεια, εκρηκτικό παίξιμο και πολλή μουσική, όπου η έμπνευση και η επιδεξιότητα θα έχουν την τιμητική τους, παρουσιάζει ο «Πολυχώρος Αγορά» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το βράδυ.

Ο βραζιλιάνος κιθαρίστας Andre Nieri, παγκοσμίως αναγνωρισμένος και ένα από τα πιο προοδευτικά μυαλά και παιξίματα του κιθαριστικού κόσμου, με την ιδιαίτερη τεχνική του να παίζει ηλεκτρική κιθάρα με τα δάχτυλα (χωρίς τη χρήση πένας), αλλά και της ταυτόχρονης ανάμειξης ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, πριν την έναρξη της περιοδείας του με τον γνωστό drummer Virgil Donati, κάνει μια στάση στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με το Yiorgos Fakanas Group. Και ένας από τους σταθμούς του επέλεξε να είναι και τα Γιάννενα.
Ο Nieri απέκτησε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας σαν πρότυπά του τους Metallica, Nirvana, Iron Maden, Judas Priest και άλλα group από το χώρο της metal μουσικής. Στα 12 του, ο δάσκαλός του τον έφερε σε επαφή και με άλλα είδη μουσικής όπως η jazz και η βραζιλιάνικη μουσική (samba, choro, bossa nova), και επηρεάστηκε από μουσικούς, όπως οι Allan Holdsworth, Hendrix, Scott Henderson, Pat Martino, Pat Metheny, John Petrucci, O. Messien, Eric Johnson κ.ά. Στην πορεία, ερχόμενος σε επαφή με την κλασική κιθάρα, αναπτύσσει τη δική του ιδιαίτερη τεχνική του να παίζει ηλεκτρική κιθάρα με τα δάχτυλα, μία ικανότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει και να ξεπερνάει τα κιθαριστικά όρια.
Η συνεργασία του με το Yiorgos Fakanas Group αναμένεται ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Το δυναμικότερο κομμάτι της μουσικής του Γιώργου Φακανά, εκτελεσμένο από τους εκπληκτικούς μουσικούς που συμμετέχουν στη μπάντα του και την εξαιρετική συμμετοχή
ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου.
Είσοδος 13 ευρώ και 10 ευρώ για μαθητές ωδείου.

Κλήρωση πρόσκλησης

O Η.Α. κληρώνει μία μονή πρόσκληση για το live του Andre Nieri. Στέλνετε e-mail στο info@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Andre Nieri» στο θέμα, μέχρι αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Ο νικητής θα ειδοποιηθει στο mail με το οποίο συμμετείχε στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβει την πρόσκλησή του.

Σχετικά άρθρα

Λεωνίδας Μπαλάφας στον Πολυχώρο Αγορά

«Πιάστηκα» με τον Κώστα Μαλιάτση στον Πολυχώρο Αγορά

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στον Πολυχώρο Αγορά στις 12 Απριλίου

Ηπειρωτικός Αγών