ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ioannina Xmas Metal Meeting» με Blaze Bayley (Κλήρωση πρόσκλησης)

Ένα μίνι, χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ metal μουσικής, με τον τίτλο «Ioannina Xmas Metal Meeting», παρουσιάζουν η Bullet Productions και το Ioannina Metal Fest την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Αγορά, φέρνοντας στα Γιάννενα τον επί μια πενταετία (1994- 1999) τραγουδιστή των θρυλικών Iron Maiden Blaze Bayley.

Ο Blaze Bayley υπήρξε μέλος των Wolfsbane τη δεκαετία του ’80 και στη συνέχεια frontman των Iron Maiden, με τους οποίους κυκλοφόρησε το The X Factor (1995) και το Virtual XI (1998) πριν παραδώσει και πάλι τη σκυτάλη στον Bruce Dickinson. Εν συνεχεία, σχημάτισε δύο δικές του μπάντες, τους Blaze και αργότερα τους Blaze Bayley Band, που άφησαν το στίγμα τουςς στη metal σκηνή των 00’s. Την άνοιξη του 2011 ο Blaze ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική ως solo καλλιτέχνης. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μέλη των Wolfsbane και ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden Pau Di’Anno. To 2013 γιόρτασε τα 30 του χρόνια στο χώρο της metal με το άλμπουμ Soundtracks of My Life. Πέρσι, μετά από το άλμπουμ Freedom (2015) και την τριλογία Infinite Entanglement (2016-2018), κυκλοφόρησε τον acoustic δίσκο December Wind, σε συνεργασία με το Βέλγο κιθαρίστα Thomas Zwijsen.
Ως special guests του Blaze Bayley θα εμφανιστούν οι occult heavy metallers από τη Θεσσαλονίκη Serpent Lord, οι οποίοι, μετά από μια ευρωπαϊκή περιοδεία ως special guests των θρυλικών Γερμανών thrash metallers Necronomicon, συνεχίζουν την προώθηση του ντεμπούτου άλμπουμ τους «Towards The Damned». Δίνοντας βάση στις ζωντανές τους εμφανίσεις, οι Serpent Lord παρουσιάζουν ένα show-τελετή, εμπλουτισμένο από κεριά, μοναχούς, μυστικιστικά αντικείμενα και εκρηκτική ενέργεια.
Μαζί τους στη σκηνή του Πολυχώρου Αγορά θα εμφανιστούν οι true metallers Sense of Fear από την Κοζάνη και οι Γιαννιώτες power metallers Mastermind Chaos.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 (περιορισμένη προπώληση), 12 (προπώληση) και 15 ευρώ (ταμείο). Εισιτήρια προπωλούνται στο Rock Cafe Indian, στο κατάστημα Γερμανός, στο Music Shop «Giorgio», στο Manthos Optical και στο Rock Bass Club. Οι πόρτες ανοίγουν στις 7.30 το απόγευμα.

Κλήρωση πρόσκλησης

O Η.Α. κληρώνει μία μονή πρόσκληση για το «Ioannina Xmas Metal Meeting». Στέλνετε e-mail στο info@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Ioannina Xmas Metal Meeting» στο θέμα του mail, μέχρι αύριο Πέμπτη, στις 4 το απόγευμα. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί στο mail με το οποίο συμμετείχε στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβει την πρόσκλησή του.

Σχετικά άρθρα

City of the Sun στον Πολυχώρο Αγορά (κλήρωση πρόσκλησης)

Ωδή στο metal στο Rocka Rolla (Κλήρωση πρόσκλησης)

Οι Chronosphere στο Castillo bar (κλήρωση πρόσκλησης)

Ηπειρωτικός Αγών