ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Τα «Δανεικά Παπούτσια» στο Θέατρο Actina

Η Χριστίνα Μαξούρη, ύστερα από κάλεσμα του Θεάτρου Actina, φορά εκτάκτως τα Δανεικά της Παπούτσια κι έρχεται στα Γιάννενα, για μία μόνο παράσταση, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8).

Η ηθοποιός και ερμηνεύτρια διαλέγει τραγούδια παλιά, παλαιότερα και νέα, που μοιάζουν όλα με τωρινά, και τα ερμηνεύει a cappella, πλάι σε αποσπάσματα ποιημάτων και κειμένων της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ετερόκλητοι κόσμοι, σε μία ενιαία ατμόσφαιρα, συνθέτουν μια χειροποίητη, οικεία και τρυφερή και κατ’ οίκον συναυλία.
Τα Δανεικά Παπούτσια φτιάχτηκαν, ακολουθώντας συναισθηματικούς κυρίως συνειρμούς, και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, τον χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες, αποσκοπώντας στην κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνεύτριας ή ερμηνευτών.
Ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Νοέμβριο του ’13, σημειώνοντας συνολικά μεγάλο αριθμό παραστάσεων, αποσπώντας θερμές εντυπώσεις κοινού και κριτικών.
Συμμετέχοντες των Δανεικών Παπουτσιών έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου, οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και οι μουσικοί Φώτης Σιώτας, Μιχάλης Βρέττας, Σοφία Ευκλείδου, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Τάσος Μισυρλής, Πάνος Λαμπρόπουλος, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Παύλος Σπυρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης, Κώστας Καριτζής και Γιάννης Ανδριανάκης.
Η παράσταση παρουσιάζεται πλέον σπάνια, είτε με τη solo και a cappella εκδοχή της, είτε με τη συμβολή μικρού μουσικού συνόλου, αποτελούμενο από τσέλο, βιολί και τρομπόνι.
Διάρκεια:70′. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για φοιτητές και ανέργους. Τηλέφωνο ταμείου 6974865401.

Σχετικά άρθρα

«Ο Λυγμός των σκυλιών» για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Λυγμός των σκυλιών» σε πανελλήνια πρώτη από το Θέατρο Actina

«Εγώ είμαι το Θείο βρέφος» από το Θέατρο Actina