ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες!» από τους «Αθεράπευτους»

Το έργο «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες!», μια διασκευή του Δημήτρη Παππά βασισμένη στο «Play it again, Sam!» του Woody Allen, ανεβάζει η κεντρική θεατρική σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου «οἱ Αθεράπευτοι», για 5η καλλιτεχνική περίοδο.

Το έργο είχε πρωτοανέβει την καλλιτεχνική περίοδο 2007-2008 και είχε τιμηθεί με τρία βραβεία σε πανελλήνιο διαγωνισμό (Νέα Ορεστιάδα): Α΄ ανδρικού ρόλου, Β΄ ανδρικού ρόλου και κοινού.
Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία ψυχολογικού ρεαλισμού, που παρουσιάζει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του κεντρικού ήρωα (Άλαν Φήλιξ) να… καταλάβει, με τη… βοήθεια του Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ, τις γυναίκες.
Ο Δημήτρης Παππάς, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά είναι της Αγγελικής Κουτσοθανάση και την κατασκευή τους έκανε ο Σπύρος Μπίζιος, τα κοστούμια και το μακιγιάζ της Βαρβάρας Βαράκα και η φωτογραφία της Σοφίας Κοτσώνη. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Παππάς (Άλαν Φήλιξ), Φανή Κοτίνη (Λίντα Κρίστι), Νίκος Αγγέλου-Κώνστας (Ντικ Κρίστι), Χρήστος Τσολίγκας (Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ) και σε διάφορους άλλους ρόλους οι Μαρία Μπέλλου, Φωτεινή Ευαγγέλου, Λευτέρης Μαλλιωτάκης, Έφη Μήτου, Εύη Τσαβουρέλου, Κατερίνα Παπλιάκου, Σοφία Στεφανοπούλου, Ισιδώρα Μιχαλιώδη, Έφη Μούζη, Κατερίνα Αρλέτου, Ελένη Μαύρου, Γιάννης Κουμουλίδης, Βύρων Παπαϊωάννου, Βασίλης Λέκκας κ.ά.
Οι παραστάσεις θα δίνονται από σήμερα Τετάρτη έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, καθημερινά στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στο ταμείο και 6 ευρώ στην προπώληση από τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6981981067 και 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»