ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια μυσταγωγική παράσταση στο Σουφαρί Σαράι από το Soundtrope Festival

Με μία οπτικοακουστική, μυσταγωγική παράσταση στο ιστορικό κτίριο των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το Σουφαρί Σαράι, συνεχίζονται οι παραστάσεις του Soundtrope Festival, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Το ακουστικό μέρος θα αναλάβει το συγκρότημα Mohammad. Ιδιαίτερα γόνιμοι, παραγωγικοί δισκογραφικά και με πλούσια συναυλιακή δραστηριότητα σε διεθνή φεστιβάλ μέχρι σήμερα, οι Mohammad αποτελούν ένα ηχητικό οπλοστάσιο, που ξεδιπλώνεται εξίσου αποτελεσματικά στις ζωντανές τους εμφανίσεις αλλά και στο στούντιο, εν μέσω μιας τελετουργικής εμπειρίας, που με ευκολία προκαλεί μια ευρεία συναισθηματική παλέτα.
«Ξεδιπλώνοντας γήινες κραυγές και απόκοσμες ψαλμωδίες, πάνω από τις χαρακτηριστικές σεισμικές διαπασόν τους, αποτελεί μία ενθουσιώδη πομπή, που πορεύεται μέσω φορτισμένων ηχητικών οροπεδίων, από τον αναφλέγοντα πυρήνα τους, ως τους σιωπηλούς ουρανούς», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Πριν την έναρξη της performance των Mohammad, στο ισόγειο του Σουφαρί Σαράι, θα προβάλλονται video art έργα από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τα οποία έχει επιμεληθεί το Photometria Festival, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση και προοπτική στο εσωτερικό του κτιρίου. Θα συμμετέχουν οι Anna Burholt, Arianna Gazca, Johannes Christopher Gerard, Michelle Grasso, Νίκος Βελιώτης, Marcus Grysczok, Dee Hood, Sasha Ihnatovich, Βασίλης Σαρδέλης, Burak Kum, Sonia Li, Michael Lyons, Diana Poput, Denes Ruzsa, Fruzsina Spitzer, Ίρια Σπηλιοπούλου και Κωστής Εμμανουηλίδης.
Η μουσική και τα εξαιρετικά ηλεκτρονικά soundscapes του Rendeece (πρώτη παρουσίαση του project Faust με αποκλειστικό video installation της KROUTSEF) θα ανοίξουν τη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.
Τη βραδιά θα ανοίξουν τα ηλεκτρονικά soundscapes του Rendeece (πρώτη παρουσίαση του project Faust με αποκλειστικό video installation της KROUTSEF).
Λόγω της ιδιαιτερότητας αλλά και της διαμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του χώρου, η παράσταση αφορά περιορισμένο αριθμό θεατών. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ στην είσοδο και 8 ευρώ στην προπώληση από το Θυμωμένο Πορτραίτο, τον Τρυποκάρυδο, το καφέ-μπαρ Κούνια Μπέλα και το Beatnik.

Σχετικά άρθρα

«Πρωτεϊκές μεταμορφώσεις του δέρματος» στα ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου

Ωρολόγια τσέπης περασμένων αιώνων

Με Ψαραντώνη ρίχνει αυλαία το Soundtrope Festival

Αποστόλης Τζελέτας