ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Remi & the road, Δε Luckies και Γιάννης Μήτσης στο Castillo

Ένα ενδιαφέρον μουσικό τριήμερο ξεκινά την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο Castillo bar, που συνεχίζει τα live του.

Η αρχή γίνεται με τον τραγουδοποιό Remi & the road, ο οποίος περιοδεύει τον Νοέμβριο στην Ελλάδα και θα κάνει μια στάση και στα Γιάννενα μεθαύριο βράδυ. Μαζί με ένα ατμοσφαιρικό σχήμα εγχόρδων, με κοντραμπάσο, βιολί και κιθάρα, θα παρουσιάσει ένα σύνολο folk– country– americana μουσικής, μέσα από τη δική του πλούσια δισκογραφία, καθώς επίσης και από ήρωες της εποχής, όπως ο Johnny Cash, ο Bob Dylan και ο Leonard Cohen.
Ο Remi & the road, που μεγάλωσε στις Σπέτσες, έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ορόσημα τις περιοδείες που μοιράστηκε με τον Sivert Hoyem (Madrugada) ως opening act για τρεις χρονιές, τους Puressence, τον Howe Gelb (Giant Sand) και τον Rob Coffinshaker. Έχει επίσης διακριθεί με το 1ο βραβείο στο Band’s Festival του Βόλου και έχει εμφανιστεί ζωντανά στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας δισκογραφικά του έργα. Η χαρακτηριστική μπάσα φωνή του, σε συνδυασμό με μελωδίες που ταξιδεύουν από τη Νότια Αμερική μέχρι την ιρλανδική παράδοση που κρύβει η folk μουσική στις καταβολές της, δημιουργούν μια ατμοσφαιρική βραδιά που πλαισιώνεται από αληθινές ιστορίες και αφηγήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου οι Δε Luckies. Μετά την εμφάνιση τους στο opening του Castillo bar, επιστρέφουν με έναν και μοναδικό σκοπό. Να μας χαρίσουν ξανά μια ομορφη ροκ βραδιά με την αστείρευτη διάθεση που όλοι τους εκπέμπουν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το τριήμερο θα κλείσει με την εμφάνιση το Σάββατο 9 Νοεμβρίου του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος «Ξύλινα Σπαθιά» Γιάννη Μήτση, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χαράξει την προσωπική μουσική του διαδρομή.
Έχοντας στο ενεργητικό του τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με τους Μανώλη Ρασούλη, Κώστα Φασουλά, Γιώργο Σταυριανό, Κεφάλαιο 24, Παύλο Παυλίδη, Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Θάνο Ανεστόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, V.I.C. κ.ά., θα εμφανιστεί στο Castillo μαζί με τους Γιώργο Αετόπουλο και Δημήτρη Αλιστρατινό.
Ο Γιώργος Αετόπουλος έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές, συνεργασίες με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Δημήτρη Μητσοτάκη («Ενδελέχεια») και έχει τραγουδήσει σε δίσκους των “De Facto”, των “May Day ” και του Βασίλη Σιοκορέλη.
Ο τρίτος της παρέας, ο Δημήτρης Αλιστρατινός, παίζει πνευστά. Είναι κατά βάση αυτοδίδακτος μουσικός αν και έχει σπουδάσει θεωρητικά σε ωδείο της Θεσσαλονίκης. Έχει παίξει σε πολλές μπάντες εντός και εκτός της Ελλάδας, όπως σε αμερικανική big band της Νάπολης της Ιταλίας, αλλά και σε πολλά και διάφορα σχήματα και διαφορετικές μουσικές. Παίζει σαξόφωνα, άλτο και σοπράνο, φλάουτο και διάφορα κρουστά βάζοντας έτσι το προσωπικό του ύφος και χρώμα σε κάθε δουλειά. Οι μουσικές επιρροές του είναι πολλές, από jazz και rock μέχρι έντεχνη λαϊκή μουσική και ελληνική παράδοση.
Τιμή εισόδου 3 ευρώ.

Όλα τα live ξεκινούν στις 10 το βράδυ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2651071777.

Σχετικά άρθρα

Απόκριες με Δε Luckies στο Θυμωμένο Πορτραίτο

«Άκρατο λαϊκισμό» χρεώνει ο Ι. Μήτσης στον Μ. Χρυσοστόμου

«Δε Luckies» και ένα tribute στον Chet Baker