ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Δράσεις του Soundtrope Festival στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με σειρά δράσεων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στον μαραθώνιο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Soundtrope Festival.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με την ηλεκτρονική performance από το μουσικό δίδυμο Lip Forensics (απαραίτητη η κράτηση θέσης).
Στο πλαίσιο της ειδικής ενότητας Hand in Hand, που περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες, αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με οπτική αναπηρία, πραγματοποιούνται στο Μουσείο τρεις ακόμη δράσεις.
Από την Τετάρτη 6 έως το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα φιλοξενηθεί μια έκθεση φωτογραφίας από φωτογράφους με οπτική αναπηρία, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει τη δύναμη της δημιουργικότητας από φωτογράφους δίχως την κυριαρχία μιας βασικής αίσθησης, της όρασης. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα γίνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.
Την Κυριακή 10 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ειδικές μουσικές performances με καλλιτέχνες… έκπληξη (απαραίτητη η κράτηση θέσης).
Τέλος, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, συμπράττουν με εικαστικούς και δημιουργούν εικαστικά έργα με πολλαπλά μέσα και τεχνικές. Στη συνέχεια, τα εικαστικά έργα των παιδιών από το εργαστήρι θα εκτεθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου έως τις 2 Δεκεμβρίου.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλέφωνο 2651064065.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας