ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ρουμπελστίλτσκιν» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας (κλήρωση προσκλήσεων)

Το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ρουμπελστιλτσκιν», σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Γιώργου Πούλη, θα παρουσιάσει στα Γιάννενα το Μικρό Θέατρο Λάρισας.

Ένα παραμύθι σχεδόν 4.000 ετών, που ακόμα και σήμερα όμως μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο πόσο πολύ μπορεί να κοστίσει στη ζωή του η απληστία. Όταν κάποιος απαιτεί να αποκτήσει όσα δεν μπορεί να έχει ή όσα έχασε λόγω σπατάλης, τότε έρχεται η στιγμή που η ανταπόδοση θα είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί.
Ο βασιλιάς μέσα από τη σπάταλη ζωή του χάνει όλο το χρυσάφι του βασιλείου του. Οι υπήκοοι τον κατηγορούν για τη δική τους δυστυχία και η βασιλομήτωρ τον συμβουλεύει να βρει μια καλή σύζυγο και να συμμαζέψει όλα τα κακώς κείμενα. Όταν μαθαίνει πως η κόρη ενός μυλωνά μπορεί να γνέφει χρυσάφι από άχυρο, ο βασιλιάς δίνει εντολή να την φέρουν αμέσως στο παλάτι. Η κόρη πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτά που καυχιέται ο πατέρας της και με τη βοήθεια ενός ξωτικού, του Ρουμπελστιλτσκιν, τα καταφέρνει. Το τίμημα όμως για την βοήθεια του ξωτικού θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο είχε υπολογίσει.
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί Άρης Πλιος, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Κατερίνα Γρηγορίου και Νίκος Παπαγιάννης.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί και στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Διάρκεια 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών). Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση από το βιβλιοπωλείο Πρόκος και το viva.gr, και 10 ευρώ στο ταμείο. Κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974797109.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει τέσσερις μονές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρουμπελστιλτσκιν». Στέλνετε e-mail στο info@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Ρουμπελστιλτσκιν» στο θέμα του mail, μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

«Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια σε νέες περιπέτειες» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

«Τα Χριστούγεννα της Κοκκινοσκουφίτσας» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

«Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

Ηπειρωτικός Αγών