ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ioannina New Era» με συναυλίες, rock βαρκαρόλα και party island

Με τίτλο «Ioannina New Era» και στόχο να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο για το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, πραγματοποιούνται από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή συναυλίες και εκδηλώσεις στο Πέραμα, τον Μώλο και το Νησί.

Στην πρώτη συνέντευξη της νέας δημοτικής αρχής στο Πνευματικό Κέντρο, για τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ που κατείχε τη θέση του προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης επί δημαρχίας Φ. Φίλιου, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ενώ παρουσίασε –άτυπα- την Ελένη Ακονίδου, που θα διαδεχθεί τον Κώστα Γκόγκο στη θέση του προέδρου.
Με τη σειρά της, η κ. Ακονίδου ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό της και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανεί αντάξια των προσδοκιών του ιδίου και κυρίως των δημοτών. Όπως είπε, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλες τις δράσεις του Πνευματικού Κέντρου, καθώς ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η νεολαία είναι πολύ σημαντικοί τομείς, που προσδιορίζουν την ταυτότητα της πόλης.
Εμπνευστής της τριήμερης γιορτής, που θα ξεδιπλωθεί στις όχθες της λίμνης, είναι ο Γιώργος Γάκης, ο οποίος, παρουσία και του δημοτικού συμβούλου της Δ.Ε. Νήσου Νίκου Σιορόκα, έκανε και την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος, σημειώνοντας πως όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αύριο Παρασκευή τη συναυλία PeramaRocks στο λιμάνι Περάματος με τη συμμετοχή των γιαννιώτικων γκρουπ Daffodils, Felony Case, Fire Burst και Blues Makers με τον Γιάννη Αυγερινό.
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου σειρά έχει η «Rockarolla», μια εν πλω συναυλία με τα καραβάκια από την πλατεία Μαβίλη έως το «Δώδεκα», με τη συμμετοχή των George Gakis & the Troublemakers και των Fortissimo. Σε αυτή τη rock βαρκαρόλα, τα καραβάκια θα υποδέχονται το κοινό και θα κάνουν πλόες δίπλα στις όχθες της λίμνης για να την απολαύσουν θεατές και περιπατητές του Μώλου. H επιβίβαση στα καραβάκια θα γίνεται δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διανεμηθούν στο κιόσκι του Mώλου, στις 7.30 το απόγευμα.
Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι στο Νησί της Παμβώτιδας, που θα ξεκινήσει με Rock ’n’ roll και θα συνεχιστεί με λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια από την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου.
Street Musicians από το ISM (Ιoannina School of Music) θα υποδέχονται τους θεατές στους γραφικούς δρόμους του Νησιού, ενώ ο Αιμίλιος Νέος θα εκθέσει τις φωτογραφίες του.
Το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου προσφέρει στους επισκέπτες μειωμένο εισιτήριο από τις 6 το απόγευμα και μετά (1 ευρώ ανά διαδρομή). Τα τελευταία δρομολόγια από το Νησί θα γίνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την ομαλή επιστροφή των επισκεπτών.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Γιώργος Γάκης unplugged στο Beer Brothers

Ηπειρωτικός Αγών