Πολιτισμός

Πρεμιέρα για τις «Τρωάδες» στην παλιά Σαγιάδα

Στον οικισμό Παλιάς Σαγιάδας Θεσπρωτίας κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που παρουσιάζει η καλλιτεχνική πλατφόρμα Politheatro | performing arts σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγιάδας.

«Οι “Τρωάδες” είναι μια καταγγελία και μια καταδίκη του επιθετικού πολέμου και της επεκτατικής πολιτικής, που δεν έχουν άλλον νόμο από το συμφέρον. Είναι ένα ποιητικό πολιτικό τεκμήριο των φρικαλεοτήτων του ολοκληρωτικού πολέμου. Καταγγέλλει, στιγματίζει, μιλά με σπαρακτική φωνή και αφήνει ένα εφιαλτικό όραμα πένθους και βάρος ενοχής για ομαδικούς φόνους και υποδούλωση λαών που εκτελούνται με την ανοχή του θεατή», γράφει για το έργο ο πρώην διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αλέξης Διαμαντόπουλος.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, μουσική σύνθεση Περικλή Μπουλουχτσή και μουσική-φωνητική διδασκαλία Βασίλη Κονταξή. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι Βαλσαμίδου Δέσποινα, Βασιλείου Στέλιος, Καρρά Χρύσα, Κορέλης Λάμπρος, Κουλογιάννη Ελένη, Κουνάβου Μάχη, Μοναστηρίδου Αναστασία, Ραυτοπούλου-Λίγγα Κωνσταντίνα, Νάστου Κωνσταντίνα, Ντάκης Αλέξανδρος, Τσιλώνη Κατερίνα και ο μικρός Θαλής Γκόγκος.
Γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και ανέργους.

Σχετικά άρθρα

«Τρωάδες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Ηπειρωτικός Αγών

«Στιχοβατώντας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ηπειρωτικός Αγών

«Το παλτό» για δύο τελευταίες παραστάσεις