Πολιτισμός

Συνάντηση χορευτικών στον Κατσικά

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά στις 11 και 12 Ιουλίου, στον Κατσικά, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα αλλά και, μετά από αρκετά χρόνια, συγκρότημα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα, τη Βοσνία.

Πιστοί στο καλοκαιρινό ραντεβού και φέτος, το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη κι οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, αφού για δύο ημέρες η καρδιά της παράδοσης θα χτυπάει στην πλατεία του Κατσικά.
Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στη σκηνή παιδικά τμήματα, ενώ τη δεύτερη μέρα τμήματα εφήβων κι ενηλίκων. Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνουν ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας και η Σέβη Ευθυμίου.
Σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα, την Πέμπτη χορούς θα παρουσιάσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής Νάουσας «Ο Φιλιππος», η Xορευτική Ομάδα Πάργας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λούρου, ο Εκπολιτιστικός –Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μπάφρας-Νεοκαισάρειας, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Οργανισμός Καλαρρύτες, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ροδοτοπίου, η αποστολή από τη Βοσνία και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού.
Την Παρασκευή θα χορέψουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Νέα Χορωδία Λευκάδας, οι Φουστανελοφόροι Βέροιας, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Άγιος Ιωάννης Σκύδρας, οι χορευτές από τη Βοσνία, το τμήμα Λαογραφίας του δήμου Βέροιας, η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Απολλωνίας, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ζίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά.

Σχετικά άρθρα

4ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς