Πολιτισμός

Γενέθλια με μια μεγάλη γιορτή για το Πολυφωνικό Καραβάνι

Τα 20 χρόνια του γιορτάζει φέτος το Πολυφωνικό Καραβάνι, προσκαλώντας στο μεγαλύτερο, διαχρονικά, πολυφωνικό αντάμωμα στην Αθήνα, την 20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Συμμετέχουν οι πολυφωνικοί όμιλοι και τα σχήματα «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», Αετόπετρα, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Κοσοβίτσα, «Πεντάτονο» (Β. Κώτσου) και «Χαονία», της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των συλλόγων Βορειοηπειρωτών «Χάονες», της Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, της Αδελφότητας Δίβρης, το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το «Πολύφωνο» του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», το σύνολο «Ιώ» σε πολυφωνίες του Βώλακα Δράμας, της Κέρκυρας και της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας, το πολυφωνικό σχήμα Αλβανών μεταναστών Lot Kurbeti και το βουλγάρικο πολυφωνικό σύνολο Rodina. Θα συνοδεύουν η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα και η θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη, με την πολυφωνία της γκάιντας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολυφωνικό Καραβάνι εδώ και λίγους μήνες αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για τον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στον κατάλογο αυτό έχουν μέχρι τώρα εγγραφεί μόλις 20 πρακτικές από όλο τον κόσμο.
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού πραγματοποιείται σε διοργάνωση της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι) και με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στην τιμή των 8 ευρώ, τιμή που θα ισχύσει και στο ταμείο του Θεάτρου για φοιτητές, ανέργους, οικογένειες, συλλόγους (ομαδική αγορά). Τα παιδιά μέχρι 15 χρονών δε θα πληρώσουν εισιτήριο.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει δυναμικά η «Πίτα του Ηπειρώτη»

Πολυφωνικό Καραβάνι: το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου

Γεωργία Σκοπούλη

Πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών