Πολιτισμός

«Ντουνιάς -Οι χοροί και τα τραγούδια δε γνωρίζουν σύνορα»

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ντουνιάς -Οι χοροί και τα τραγούδια δε γνωρίζουν σύνορα», με θέμα τις κοινές μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας Λούτσας του δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχτούν και να παρουσιαστούν τα κοινά μουσικοχορευτικά στοιχεία των πέντε χωρών, τα οποία και αποτελούν μέρος της πλούσιας λαϊκής παράδοσης, των θρύλων και των δημοτικών τραγουδιών τους.
Η παράσταση οργανώθηκε και παρουσιάζεται από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα» και την εκδήλωση θα συνοδεύσουν δύο ελληνικές ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής με δώδεκα μουσικούς και μία εξαμελής ορχήστρα από την Αλβανία. Τραγουδούν η Χορωδία και παιδιά του Συλλόγου. Συμμετέχει ο Σύλλογος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού «Ήνορο». Γενική επιμέλεια, διδασκαλία χορών Βασίλης Ράπτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, των Super Markets Παπαγεωργίου, του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», της εταιρείας τροφίμων Δ. Παπαϊωάννου Α.Ε. και της εταιρείας Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I Hellas . Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Να μη χαθεί άλλος χρόνος για το παλιό Άσυλο Ανιάτων