Πολιτισμός

«Μεγάλοι Ερμηνευτές» με Κώστα Χατζή

Τον μεγάλο δημιουργό και ερμηνευτή Κώστα Χατζή φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας». Την παραγωγή της συναυλίας κάνει το Stage Ioannina και εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές».

Ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.
Με έναν τρόπο ξεχωριστό, μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του, όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό, επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.
Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά:
«Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα.
Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Παγιάτης στο πιάνο και τα πλήκτρα, Χρήστος Αλεξόπουλος στα ντραμς, Αλέξανδρος Πάντζιος στο μπάσο και Ρήγας Σαριτζιώτης στο σαξόφωνο και τρο φλάουτο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
Εισιτήρια από 12 ευρώ. Προπώληση από το Vision of Sound (Ναπ.Ζέρβα 78), τα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ (απέναντι από το Ρολόι) και Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), καθώς και ηλεκτρονικά από το viva.gr.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο