ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Οι Moody Blues συναντούν τους Dire Straits στο Stage

Μια τρίωρη συναυλία αφιερωμένη σε δυο μεγάλα αγγλικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν οι Deans, το ιστορικό εξαμελές συγκρότημα των Ιωαννίνων, μαζί με τέσσερις ακόμη εξαιρετικούς φίλους μουσικούς, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 10.30 το βράδυ, στο Stage Ioannina.

Ο λόγος για τους Moody Blues και τους Dire Straits, που τιμήθηκαν πέρυσι τον Απρίλιο και μπήκαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame 2018 για τη σπουδαία διαδρομή τους. Οι Moody Blues, συγκρότημα με παγκόσμια αναγνώριση (70 εκ. πωλήσεις,15 στουντιακoί δίσκοι, 55 χρόνια παρουσίας και πλήθος ζωντανών εμφανίσεων), θεωρούνται πρωτοπόροι στο ψυχεδελικό και προοδευτικό ροκ. Έχουν επηρεάσει progressive συγκροτήματα όπως οι Yes, Genesis, ELO, BJH, ELP. Είναι οι πρώτοι που έπαιξαν και ηχογράφησαν με τη συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου το 1967. Πέρα από την κλασσική ρυθμική βάση του μπάσου, της κιθάρας και των ντραμς, ο επιβλητικός ήχος του mellotron, και του φλάουτου χαρακτηρίζουν τον εντυπωσιακό ήχο τους, όπως κι οι μελωδίες, οι ρυθμοί,τα προσεγμένα φωνητικά και οι λυρικοί στίχοι τους.
Οι Π. Ναστος στο τραγούδι, Α. Σωτηρόπουλος στην κιθάρα, Ι. Παπανδρώνης στο μπάσο, Π. Τέλλης στο φλάουτο, Α. Ναστος στα πλήκτρα και Λ. Αθανασίου στα ντραμς θα παίξουν 22 προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια από εννιά άλμπουμ του συγκροτήματος από το 1967 ως το 1981,
Οι Dire Straits είναι η λονδρέζικη μπάντα του συνθέτη, στιχουργού και κιθαρίστα Mark Knopfler με τους βιωματικούς στίχους, τα επιδέξια κιθαριστικά σόλο και τον ιδιαίτερο ήχο. Το μπλουζ-ροκ που ανέπτυξαν, έκανε μεγάλη αίσθηση και κυκλοφόρησαν έξι στούντιο άλμπουμ, κάνοντας 120 εκ. πωλήσεις στην εικοσαετή πορεία τους.
Οι Β. Μπουλουχτσής στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Θ. Τσουμάνης στην κιθάρα, ο Α. Μπότσιος στο μπάσο και ο Α. Ραβάνογλου στα ντραμς θα παίξουν δώδεκα κομμάτια από τους δύο πρώτους εξαιρετικούς δίσκους του συγκροτήματος 1978-1979.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στο ταμείο και 6 ευρώ το μειωμένο, το φοιτητικό και στην προπώληση από τα καταστήματα Γερμανός (απέναντι από Ρολόι), Giorgio (στοά Ορφέα) και Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78), τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr, από το Seven Spots και από όλο το δίκτυο μεταπωλητών της Viva.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό, ενώ η αγορά εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθήμενου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2651035370. Ανάλογα με την προσέλευση θα λειτουργήσει και ο εξώστης.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για τους Deans. Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Deans» στο θέμα του mail, μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη γιαννιώτικο tribute στους Dire Straits

Stage Ioannina- Αναστολή λειτουργίας έως 1η Μαΐου

Και μετά τις τζαμάλες… Στανίση