???????????????????????????????
Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Κόκκινου

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Κόκκινου, με τον γενικό τίτλο «C’est fini», εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στον εκθεσιακό πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Η ζωγραφική αυτή θεματική ενότητα εμπνεύστηκε από τα 14 χρονογραφήματα της ζωγράφου Χριστίνας Ζώη, τα οποία εκδόθηκαν τον Μάρτιο του 2015 από τις εκδόσεις «Ουτοπία». Σε συνάρτηση με στοιχεία του περιβάλλοντος, ο Μ. Κόκκινος τα παρουσιάζει μέσα από μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που αποδίδει ρευστές και εσωτερικά συγκρουσιακές ή αντιφατικές καταστάσεις, δίνοντας εναύσματα στοχασμού στον θεατή. Τα έργα, με συμβολικό ή αλληγορικό περιεχόμενο, προέρχονται από μετουσιωμένες παρατηρήσεις της καθημερινότητας, συνδυασμένες με μνήμες και εντυπώσεις, οι οποίες αναβλύζουν άλλοτε από το ατομικό και άλλοτε από το συλλογικό υποσυνείδητο.
Η πηγαία εικαστική γραφή του Μιχάλη Κόκκινου διακρίνεται για τη ρευστότητα και την εξπρεσιονιστική της ελευθερία, αναδεικνύοντας τις χυμώδεις εντάσεις, αλλά και τις ομιλητικές αντι-παραθέσεις του χρώματος, καθώς αυτές διαμορφώνουν εικόνες υποβλητικές, με τη φωταύγεια και τις δραματικές σκιές να δραστηριοποιούν τον νου και τη φαντασία του θεατή, προκειμένου να διαισθανθεί πίσω από τα ορατά, τα υφέρποντα κυρίως και τα σιωπηλά παραλειπόμενα της κάθε σύνθεσης.
Τα 14 αυτά έργα φιλοτεχνήθηκαν το 2016 στο ατελιέ του στα Γιάννενα και παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στον εκθεσιακό χώρο «Δ. Χατζής».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου και λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

«Εγώ ο άνθρωπος» με έργα ζωγραφικής εφήβων προσφύγων

Ο Χρήστος Γιώτης ζωγραφίζει περιοχές της λίμνης