Πολιτισμός

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ τραγουδούν Θεοδωράκη

Μια συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή», τηρώντας μια παράδοση χρόνων, που θέλει τους μαθητές του και τους καθηγητές του να μην περιορίζονται μόνο στο εκπαιδευτικό τους έργο, αλλά να αξιοποιούν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους.

Οι μαθητές θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια από το πλούσιο δισκογραφικό έργο του συνθέτη, σε μια συναυλία με τίτλο «Σαββατόβραδο στην όμορφη πόλη», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 8.15 το βράδυ.
Η μουσική επιμέλεια είναι του Βασίλη Τζιώτη και τα κείμενα της Νίκης Λιαπίκου, που θα κάνει και την παρουσίαση. Συμμετέχουν η Έρρικα Γκούνη στο πιάνο, η Κλαυδία Καρρά στο τραγούδι και την κιθάρα, η Αφροδίτη Μάντζιου στο πιάνο, η Ελένη Μητρογιάννη στο τραγούδι, ο Γιώργος Μπέκας στο τραγούδι, η Σταυρούλα Νάκη στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Γιώργιος Νικόπουλος στο μπουζούκι, ο Γιώργος Ντέρος στο κλαρίνο, η Παρασκευή Παπαδάτου στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Σπύρος Σιλίρας στο βιολί, ο Διονύσης Φέιζο στο τραγούδι και ο Γιώργος Χαρίτος στο μπουζούκι.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο