Πολιτισμός

Το Πνευματικό Κέντρο τιμά τον Σάββα Σιάτρα

Με μια σημαντική συναυλία προς τιμήν του ηπειρώτη παραδοσιακού ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του θα επιβραβεύσουν τη συνεπή, μακρόχρονη πορεία του για πέντε δεκαετίες στους χώρους του δημοτικού τραγουδιού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Βραβευμένος πολλές φορές από φορείς και συλλόγους αλλά η μεγαλύτερη βράβευσή του, όπως συχνά αναφέρει, είναι η αγάπη του κόσμου. Καταγόμενος από την Καρίτσα Ιωαννίνων και απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής ήταν εκ των βασικών συντελεστών, που έκαναν την ηπειρώτικη μουσική παράδοση γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα πέρατα του κόσμου, ιδίως στις χώρες που ζουν και δημιουργούν Ηπειρώτες. Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, είχε τη χαρά να συνεργαστεί πολλές φορές και για 20 σχεδόν χρόνια με τον σημαντικό καλλιτέχνη, σε παραγωγές με πανελλήνια αλλά και εκτός Ελλάδας εμβέλεια, όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές με δορυφορική μετάδοση. Τέτοιες ήταν η συναυλία «Ήπειρος, Κρήτη, Δωδεκάνησα», η παράσταση στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού, οι κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις στη δημόσια τηλεόραση και τις εκπομπές των Παναγιώτη Μυλωνά, Μπήλιως Τσουκαλά, Δήμητρας Γκουντούνα, Πόπης Τσαπανίδου- Ρίκας Βαγιάννη, Χρήστου Μυλωνά. Υπεύθυνοι συντονισμού διοργάνωσης είναι οι Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο