Πολιτισμός

«Χοηφόροι» του Αισχύλου για δύο παραστάσεις

Το έργο «Χοηφόροι» του Αισχύλου θα παρουσιάσει το Θέατρο Νέου Κόσμου και η ομάδα Terre de Semis, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Η ομάδα Terre de Semis έρχεται αντιμέτωπη με τον πυρήνα και την αφετηρία του Θεάτρου και της έννοιας του Χορού, ο οποίος εκπροσωπείται από το σύνολο των ηθοποιών/αφηγητών, που καλούνται σε διάφορους αριθμητικούς συνδυασμούς να μας αφηγηθούν την ιστορία (μονοφωνικά ή πολυφωνικά) σε μια μορφή τελετουργίας, που προετοιμάζει τον θεατή για το μεγάλο συμβάν.
Ο Χορός θα αποτελέσει το σύνολο των πολιτών, που ποθούν να αναβιώσουν την ιστορία μιας πόλης, η οποία βουλιάζει στην αδικία και της έλευσης του Ορέστη που θα διαλύσει και θα επανιδρύσει την τάξη.Όλοι οι πολίτες, εξόριστοι, στους δρόμους, υποτάσσονται σε μια αλόγιστη εξουσία. Οι ηθοποιοί/αφηγητές σκυταλοδρόμοι σε έναν αγώνα, στη μέση του χρονικού πουθενά.
Η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Φαναριώτη και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου και Ειρήνη Φαναριώτη. Συμμετέχει η Αμαλία Μουτούση (βίντεο προβολή).
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμΕΑ). Προπώληση γίνεται στο ταμείο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο