Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«By the Lake, the series» σε avant premiere

Σειρά έγινε το ντοκιμαντέρ By the Lake, αφού πήρε μερικά βραβεία σε διάφορα μικρά και μεσαία φεστιβάλ ανά τον κόσμο, πήγε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε στο πρόγραμμα του Legendary DOC στο Λος Άντζελες, προβλήθηκε στο Zagoriwood του 2023 στο έκανε προβολές σε Γιάννενα και Αθήνα.

Με περισσότερο υλικό και περισσότερες μπάντες (και περισσότερη μουσική), το By the Lake-The series έρχεται πλέον σε τρία επεισόδια. Εκτός από το βασικό κορμό του ντοκιμαντέρ, που ασχολείται με τη μουσική σκηνή των Ιωαννίνων μεταξύ 1975-1995, στα επεισόδια έχουν προστεθεί και άλλες μπάντες και μουσικοί, υλικό και μουσική. Στο By the Lake μιλούν μέλη των Deans, Goldfingers, Osiris, Rockin’ Rebel, Ψυγείο-Ψυγείο, Fuzzy Nerds, Spider Kickers, Varathron, Dirty Saints κ.α. για το πώς έπαιξαν και έγραψαν μουσική, από το 1975 μέχρι το 1995, στα Γιάννενα. Σκηνοθεσία, αφήγηση, μοντάζ Γιώργος Τσαντίκος, αρχισυνταξία, υπεύθυνη παραγωγής Βαρβάρα Αγγέλη, κάμερες, φώτα Αστερινός Μάνθος.
Την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, θα γίνει μια avant premiere των δύο πρώτων επεισοδίων της σειράς, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, με δωρεάν είσοδο. Το By the Lake στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και χορηγός είναι η εταιρεία «Δωδώνη».