Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Αναδρομή» του Κώστα Ντιού στην γκαλερί «Τεχνοχώρος»

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ντιού με τίτλο «Αναδρομή» θα παρουσιάσει η γκαλερί «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16) από το Σάββατο 27 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου.

Ο σημαντικός καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα σύνολο έργων, που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα της ζωγραφικής του. Πίνακες διαφορετικών ενοτήτων, που όμως δένουν αρμονικά σε ένα ενιαίο σύνολο, δημιουργώντας ένα μεταφυσικό περιβάλλον μέσα στον χώρο της αίθουσας.
Η ζωγραφική του Ντιού καθηλώνει τόσο με την σχεδιαστική και χρωματική της αρτιότητα όσο και με την εμπνευσμένη θεματική της. Σε έναν μαγικό ρεαλισμό όπου έχει καταλυθεί η έννοια του χρόνου, συναντιούνται οι μεγάλες μορφές της τέχνης και ανθρωπόμορφα όντα. Τα έργα βρίθουν συμβολισμών και αναφορών. Πρόκειται για έναν σύνθετο κόσμο γεμάτο κρυμμένα νοήματα που καλείται ο θεατής να ερμηνεύσει ή να συμπληρώσει.
«Εντυπωσιακή είναι η χρήση πολλών διαφορετικών τεχνοτροπιών στα έργα που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό σύνολο. Στους πίνακες του Ντιού όλα μπορούν να συμβούν, ο ρεαλισμός συνδιαλέγεται με τον μεταϊμπρεσσιονισμό του Van Gogh σε πίνακες, όπου υπερμεγέθεις παπαρούνες κοσμούν ένα τοπίο, που θυμίζει έντονα γαλλική επαρχία. Σε άλλα έργα ο καλλιτέχνης γίνεται ο ίδιος χρώμα και με την μαγική του παλέτα δίνει ζωή σε ό,τι βρίσκεται γύρω του. Ένας ιδιότυπος Άρχων του δικού του κόσμου», αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα και προσθέτει πως η ζωγραφική του Ντιού «σε υποβάλλει με την θεματική της και σε υποχρεώνει να σταθείς μπροστά της για ώρα. Σε μια εποχή που βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο βαθύ σκοτάδι, η ζωγραφική του Κώστα Ντιού είναι εδώ για να μας αφυπνίζει και να μας θυμίζει πως η τέχνη που φέρει μέσα της γνώση, έχει τη δύναμη να ενεργοποιεί και να ερεθίζει το νου καθώς είναι φορέας ιδεών, υψηλών ιδανικών και στόχων».
Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη το Σάββατο 27 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι.
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 9.00-14.30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.00 – 14.30 και 17.30-21.00.

Σχετικά άρθρα

Μια έκθεση ζωγραφικής, που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις

Έκθεση ζωγραφικής του Λουκά Λούκα

Ηπειρωτικός Αγών

«Μονοπάτια της ψυχής» του Θεόδωρου Γκόλα