Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Γυνή πλέουσα» για δύο παραστάσεις στη «Σκηνή 125»

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Γυνή πλέουσα», που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο διατηρητέο οίκημα της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στην Πλάκα από τη θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. 125) στα Γιάννενα, για δύο μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφτούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. Η παράσταση «Γυνή πλέουσα» διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος, την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.
Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.
Η σκηνοθεσία είναι της Αρκαδίας Ψάλτη, η οποία μοιράζεται τη σκηνή με την Ελευθερία Λουπασάκη.
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 2651312830, 6945533242 και 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων https://www.ticketservices.gr/event/gyni-pleousa-tou-alexandrou-papadiamanti/.

Σχετικά άρθρα

Ντίκενς για μικρούς, Παπαδιαμάντης για μεγάλους