Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Nina / where are you my de@r?» στο Θέατρο «Κύκλος»

Την παράσταση «Nina / where are you my de@r?» της Ειρήνης Φαναριώτη, που επιστρέφει στη θεατρική σκηνή με έναν απολαυστικό μονόλογο, αυτή τη φορά σε δικό της κείμενο, φιλοξενεί το Θέατρο «Κύκλος» την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Η Στέλλα έχει περάσει τα 30 -εδώ κι αρκετό καιρό. Περικυκλωμένη από κοινωνικά στερεότυπα, προσπαθεί να υπερασπιστεί την διαφορετικότητά της μέσα σε εξαντλητικούς κοινωνικούς ρυθμούς. Με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό, με πόνο κι αυτοκριτική τη βλέπουμε να περνά από στάδια της καθημερινότητάς της (χάνει τη δουλειά της, συγκρούεται με το σύντροφό της, με μια υπάλληλο σούπερ μάρκετ, τον γυναικολόγο της, μια πρώην φίλη) για να καταλήξει σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής και να συνδεθεί με τη Νίνα, μια νεαρή ελαφίνα. Ώσπου το τηλέφωνο ξαναχτυπά. Και τότε, ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Θα καταφέρει να αντέξει άλλη μια απώλεια; Πάντως κάπου διάβασε πως το να χορεύεις έστω και 10′ κάθε πρωί, όταν ξυπνάς, είναι ευεργετικό για την ψυχολογία.
«Για πολλά χρόνια υπήρχε μια μεγάλη ανάγκη για καταγραφή γεγονότων προσωπικών αλλά και αποτέλεσμα κοινωνικής παρατήρησης. Έχοντας πλέον διανύσει μια διαδρομή τόσο επαγγελματική όσο και προσωπική μέσα στον χρόνο, αναλογίστηκα πως τώρα παρά ποτέ έχει έρθει αυτή η στιγμή. Η στιγμή για να μιλήσω για όσα βιώνουμε ως γυναίκες επαγγελματίες, σύντροφοι, κόρες και κοινωνικά όχι εξίσου ισότιμα μέλη. Η φύση μας προίκησε με μια ευθύνη. Μόνο εμείς να μπορούμε να φέρουμε στον κόσμο τη ζωή. Πόσο τελικά αυτό αποτελεί ένα δώρο ή ένα βάρος για εμάς είναι κάτι που η καθεμία μας γνωρίζει καλά και το κρατά καλά κρυμμένο στο στήθος της. Ο θυμός, η βία είναι παντού. Κι εκεί έρχεται φόβος. Ο φόβος μήπως κάτι απ’ όλα αυτά, που με κόπο παλεύουμε να δημιουργήσουμε για χρόνια σε ένα ασταθές κοινωνικά υπόβαθρο, χαθεί για πάντα. Ο φόβος είναι εδώ, σε κάθε μας κίνηση, κάθε μας απόφαση. Και τότε ξυπνάει το παρελθόν», αναφέρει σε σημείωμά της η Ειρήνη Φαναριώτη , που ως ηθοποιός διαγράφει μια πορεία 15 χρόνων με σπουδαίες συνεργασίες στο θέατρο, ενώ έχει σημαντική πορεία και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Γενική είσοδος 14 ευρώ. Προπώληση more.gr.