Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Ο Λυγμός των σκυλιών» σε πανελλήνια πρώτη από το Θέατρο Actina

Πρεμιέρα στις 13 Απριλίου κάνει το έργο «Ο Λυγμός των σκυλιών» του Γιάννη Παπάζογλου, που παρουσιάζει το Θέατρο Actina με σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη, έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους.
«Πρόκειται για ένα κείμενο ρεαλισμού, ιδιαίτερο, δυνατό, με σύγχρονη γραφή, πολλές αναγνώσεις και με αρκετά στοιχεία υπερρεαλιστικά. Τα θέματα που ο συγγραφέας θίγει, θέματα επίκαιρα που μας ταλανίζουν όπως το κύμα των προσφύγων, πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας και μέσα μας, μια κοινωνία αλλοτριωμένη, άνθρωποι που παλεύουν με τους φόβους τους, τις ενοχές τους, να κρατηθούν από κάτι, σχέσεις που καταρρέουν, η κοινωνία που καταρρέει, ένα δυστοπικό περιβάλλον, η εξουσία που καταλύει κάθε τι ανθρώπινο που πάει να γεννηθεί, οι μνήμες που ανατροφοδοτούν το παρόν και μπλέκονται όλα μαζί, δημιουργούν το εφαλτήριο για μια παράσταση που μιλά κατευθείαν στον σημερινό θεατή. Χτίζοντας ένα ερμηνευτικό σύμπαν που αποτελείται από τρεις χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλάνε ο καθένας το δικό του πολιτισμό, καθώς και ένα σκηνικό περιβάλλον με την χρήση σύγχρονων μέσων, visual effects, αγκαλιάζοντας το μουσικά, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη παράσταση που μας μεταφέρει απο το ρεαλιστικό στο υπερρεαλιστικό και αντίστροφα, όπως αντίστοιχα και σε μια πορεία προς τον εσώτερο κόσμο μας, όπως των ηρώων μας», αναφέρει σε σημείωμά της η Αθηνά Τσικνιά.
Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά. Η παράσταση θα παίζεται όλα τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου 13-14, 20-21, 27-28 καθώς και το πρώτο τριήμερο του Μαΐου μετά το Πάσχα 10-12 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Στην πρεμιέρα των παραστάσεων θα παρευρεθεί και ο συγγραφέας του έργου. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ, μειωμένο (ΑμεΑ, φοιτητικά, άνω των 65) 10 ευρώ. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6974865401 και 6972339675. Προπώληση εισιτηρίων στο Θέατρο Actina, στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και ηλεκτρονικά από το more.com.

Σχετικά άρθρα

«Ο Λυγμός των σκυλιών» από το Θέατρο Actina

«Εγώ είμαι το Θείο βρέφος» από το Θέατρο Actina

«Εγώ είμαι το Θείο βρέφος» από το Θέατρο Actina