Πολιτισμός

«Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» στο Καμπέρειο

Για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο, το Καμπέρειο Θέατρο γίνεται η «σκηνή των συνεργασιών», στο πλαίσιο του φεστιβάλ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Η πόλη μας στη σκηνή», ολοκληρώνοντας την περσινή δράση.

Μετά τις δυο θεατρικές ομάδες, που παρουσίασαν τον Μάιο και τον Οκτώβριο τις παραστάσεις τους, η δράση ολοκληρώνεται με την παράσταση «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» του Lukas Bärfuss, που ανεβαίνει από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεατρική Συμπαιγνία», σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, από μεθαύριο Παρασκευή στο «Καμπέρειο».
«Στο ΔΗΠΕΘΕ πιστεύουμε πως με τις συνεργασίες, η προσπάθεια όλων όσοι αγαπούν τον πολιτισμό, το καλό θέατρο και όλα όσα απορρέουν από τις δράσεις ανάδειξης του πολιτισμού, γίνεται πιο δυνατή, πιο ισχυρή, δίνοντας την ώθηση σε όσους συμμετέχουν να πετύχουν τον στόχο τους», δήλωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου.
Για το έργο και για τη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ μίλησαν η σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιολάντα Καπέρδα, ο βοηθός σκηνοθέτη Πάνος Ευαγγέλου, η σκηνογράφος Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη και οι πρωταγωνιστές, Βασίλης Σιάφης, Στέλλα Κατσαρού, Κώστας Σερίφης και Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.
Η Έβελυν και ο Ντάνιελ έχουν μεταξύ τους εξωσυζυγική σχέση. Όταν αποφασίζουν να ομολογήσουν τη σχέση στους συζύγους τους, όλα ανατρέπονται… Δύο έξυπνα τεμνόμενες ερωτικές ιστορίες επιχειρούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: Συγχωρείται η προδοσία στον έρωτα; Τι είναι αληθινή αγάπη; Είναι αυτή που καταφάσκει στην πολυγαμικότητα -ως απώτατο στάδιο της αποδοχής του άλλου- ή αυτή που την τιμωρεί; Με τη χαρακτηριστική ελλειπτική δομή και γλώσσα του, ο Lukas Bärfuss, ένας από τους πιο υποσχόμενους γερμανόφωνους δραματουργούς της γενιάς του, αναζητά μια σύγχρονη ερωτική ηθική, που θα ξανάδινε στην αγάπη το χαμένο της νόημα.
Οι «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» θα ανέβουν από 22 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Καμπέρειο. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο και 3 ευρώ ανέργων. Προπώληση στο καφέ-μπαρ «Σκάλα». Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2651025670 (ώρες γραφείου).

Συνέχεια και φέτος

Το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και φέτος επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «σπίτι» του. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι τοπικές επαγγελματικές θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους στο «Καμπέρειο», το οποίο θα τους παραχωρηθεί για 15 ημέρες, ώστε να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο