Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» από τους Αθεράπευτους

Το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» ανεβάζει για δέκα παραστάσεις η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι».

Η «καλή» Σεν Τε αναγκάζεται να γίνει ο «κακός» Σουί Τα για να τα βγάλει πέρα… Γιατί, σ’ αυτόν τον άδικο και σκληρό κόσμο, πώς να κρατήσει η «Καλοσύνη» για πολύ; Και οι «Θεοί» μες στη γαλήνη ατάραχοι και μακρινοί… Άραγε, αναρωτιέται ο συγγραφέας, πρέπει ν’ αλλάξει ο Άνθρωπος, ν’ αλλάξει ο Κόσμος ή μήπως κανείς;
Η σκηνοθεσία και η μουσική, που θα παίζεται ζωντανά επί σκηνής, είναι του Δημήτρη Παππά. Το κεντρικό ρόλο κρατά η Κατερίνα Παπλιάκου και σε διάφορους άλλους ρόλους βρίσκονται οι Αγγελική Κουτσοθανάση, Λευτέρης Βανούσης, Βαρβάρα Βαράκα, Μαρία Μπέλλου, Σοφία Στεφανοπούλου, Παρασκευή Ροντογιάννη, Άγγελος Πεζοδρόμος, Εύη Τσαβουρέλου, Παναγιώτης Κόλλιας, Νίκη Παπανικολάου, Βάσω Παναγή, Άγγελος Ντάφλος, Σωτήρης Σκαρίμπας, Φίλιππος Παππάς, Σπύρος Σιούτας, Δημήτρης Τσιούρης, Μαρία Παπασαραφιανού, Άννα Καμπογιάννου, Σμαρώ Ιωαννίδου, Μαρία Βαλαρούτσου και Βασιλική Τζίλια. Μουσικοί επί σκηνής οι Δημήτρης Παππάς, Μάκης Τσολάκης, Ηλίας Σκαλής και Άρης Σαπρίκης.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Βαρβάρας Βαράκα, η επιμέλεια των φωτισμών των Λευτέρη Βανούση και Σωτήρη Σκαρίμπα, και η επιμέλεια της κίνησης των Σοφίας Στεφανοπούλου, Βάσως Παναγή και Μαρίας Βαλαρούτσου.
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, από τις 6 έως τις 22 Απριλίου, ενώ υπάρχει και μία επιπλέον παράσταση την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 9.15 το βράδυ, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα.
Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση 8 ευρώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων 6981981067 ή 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»