Πολιτισμός

H Γιώτα Νέγκα σε ένα «ανδρικό» ρεπερτόριο (κλήρωση προσκλήσεων)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία της συναυλία στα Γιάννενα, η Γιώτα Νέγκα έρχεται ξανά στο Stage, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, για να μας πει τα πράγματα με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.

Το «Φύλλο Ανδρικό 2» έρχεται με νέα ενορχηστρωτική ματιά και ερμηνευτικές εκπλήξεις να επαναφέρει την περιπλάνηση της Γιώτας Νέγκα σε έναν ανδρικό ρεπερτοριακό δρόμο, τον οποίο η ίδια, ως γνήσιο θηλυκό, τολμά να προσεγγίσει, βάζοντας την προσωπική της υπογραφή.
Οι ανδρικές φωνές που τη μεγάλωσαν, αλλά και εκείνες με τις οποίες μοιράστηκε τα ίδια βιώματα, οι ιστορίες πίσω από τραγούδια που ενώθηκαν με τις δικές της ιστορίες, ο Ξυλούρης μαζί με τον Δεληβoριά και ο Μπιθικώτσης δίπλα στον Μητροπάνο, δημιουργούν έναν γυναικείο μονόλογο μέσα από λόγια που ηχούν ανδρικά στη συλλογική μνήμη. Η προσωπική της δισκογραφία και τα νέα της τραγούδια, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Νίκου Μερτζάνου, εντάσσονται σε αυτό το ατμοσφαιρικό σύμπαν και ενώνονται, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τον πυρήνα του προσωπικού βιώματος.
Η Γιώτα Νέγκα, για δεύτερη σεζόν, βάζει στον εαυτό της τη μεγάλη πρόκληση που τη θέλει πρωταγωνίστρια, σε ένα έργο που φτιάχτηκε με ανδρικούς όρους, να αποδεικνύει ότι το συναίσθημα δεν έχει φύλο ή καταγωγή, παρά μόνο αλήθεια. Μαζί της οι μουσικοί Νίκος Κατσίκης στο μπουζούκι, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Dasho Kurti στο ακορντεόν και Αλέξανδρος Τράμπας στο μπάσο.
Ώρα έναρξης 22:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ το μειωμένο, το φοιτητικό και στην προπώληση από τα καταστήματα Γερμανός (απέναντι από Ρολόι), Giorgio (στοά Ορφέα) και Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78), καθώς και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr, και από όλο το δίκτυο μεταπωλητών της Viva.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό, ενώ η αγορά εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθήμενου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2651035370. Ανάλογα με την προσέλευση θα λειτουργήσει και ο εξώστης.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα. Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Γιώτα Νέγκα» στο θέμα του mail, μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

«Μεγάλοι Ερμηνευτές» με Κώστα Χατζή

Οι Moody Blues συναντούν τους Dire Straits στο Stage

Mε το «Rejection» επιστρέφουν στο Stage οι Dirty Granny Tales