ΠολιτισμόςΒιβλίο

Τρία αναγνώσματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους

Η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη προτείνει τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΕΞΗ.

Αυτές τις μέρες χαλάρωσα, διασκέδασα, συγκινήθηκα, έμαθα και αγάπησα ιδιαίτερα αναγνώσματα, άκρως διαφορετικά μεταξύ τους. Μια από τις μαγείες της ανάγνωσης, φίλοι μου!

Για να σε συναντήσω
Ευαγγελία Πέτρου

Εκδόσεις ΕΞΗ

Το βιβλίο «Για να σε συναντήσω», της πολυτάλαντης συγγραφέως Ευαγγελίας Πέτρου, με περίμενε υπομονετικά στη στοίβα με τα αδιάβαστα για κάμποσες μέρες μέχρι που έφτασε η σειρά του. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΕΞΗ. Η επιμέλεια ανήκει στην Μαρία Βασιλειάδου.

Δύο νέοι συναντιούνται τυχαία… στο τότε, στο τώρα, στο αύριο. Η προδοσία και ο φθόνος θα τους φέρουν αντιμέτωπους. Μα είναι  πράγματι στο δικό τους χέρι το τι θα γίνει;

Καθώς η πανσέληνος του Αυγούστου φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό, η Έλια νιώθει μια επιτακτική παρόρμηση να στολίσει το δάχτυλό της με το δαχτυλίδι της γιαγιάς της. Δεν γνωρίζει τίποτα για την ιστορία του δαχτυλιδιού, αλλά η γιαγιά της το είχε κρατήσει μέχρι το τέλος των ημερών της. Μια μόνο νύχτα άλλαξε για πάντα τη ζωή της με ένα τραύμα που δεν θα σβήσει ποτέ.

Η εικόνα ενός άντρα από το όνειρό της θα την οδηγήσει πίσω στο νησί της, οδηγώντας τα βήματά της μέσα στο σπίτι που φυλά μια πληθώρα αναμνήσεων, εκεί στο λόφο. Ψάχνοντας να βρει ένα τέλος στο νήμα που τη δένει με το παρελθόν, ανακαλύπτει ένα παλιό ξύλινο κουτί που κρύβει ένα καλά κρυμμένο μυστικό – μια ιστορία μιας μεγάλης αγάπης που συγκλόνισε όσους μαρτύρησαν γι’ αυτήν, αλλά παρέμεινε κρυμμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η Έλια έχει μόλις συναντηθεί με το πεπρωμένο της και ακολουθώντας το ένστικτό της ταξιδεύει στην πλανεύτρα Σμύρνη, για να βρει απαντήσεις.

Ξεκινώντας από την πόλη της Σμύρνης, το έτος 1840 και επεκτείνοντας μέχρι σήμερα, διαβάζουμε την ιστορία ενός δαχτυλιδιού που κουβαλά μαζί του λόγια καλής τύχης αλλά και κακοτυχίας. Μια ανεκπλήρωτη αγάπη χρησιμεύει ως οδηγός μιας άλλης αγάπης γνήσιας και αληθινής, καθώς τα μονοπάτια που κάποτε διασταυρώθηκαν είναι προορισμένα να συγκλίνουν για ακόμη μια φορά και να παραμείνουν ενωμένα ως την αιωνιότητα.

Οι δρόμοι που συναντήθηκαν θα ενώνονται για πάντα!

Πρόκειται για ένα αισθηματικό μυθιστόρημα απλής μα ταξιδιάρικης γραφής, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Η αγωνία και η συγκίνηση συντροφεύουν τον αναγνώστη ως την κορύφωση. Ένα μυθιστόρημα όπου η κυρία Πέτρου δημιουργεί ζωντανές εικόνες, σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι μέσα στο βιβλίο, να οσμίζεσαι και να γεύεσαι ό, τι και η Έλια, να αναπολείς παλιές αναμνήσεις και να ερωτεύεσαι με πάθος!

Άγιος Νεκτάριος
Μάρθα Πατλάκουτζα

Εκδόσεις ΕΞΗ

Το βιβλίο «Άγιος Νεκτάριος», της πολυτάλαντης συγγραφέως Μάρθας Πατλάκουτζα,  είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ αγαπημένο μου βιβλίο. Περιγράφει το βίο του Αγίου Νεκταρίου, τις διδαχές του αλλά και τα θαύματα που έκανε. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΕΞΗ.

Πρόκειται για το βίο ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους της εποχής μας. Ενός Αγίου που παρ’ όλες τις δυσκολίες και τη συκοφαντία που συνάντησε, συγχώρησε όλους τους διώκτες του μέσω της προσευχής. Ο Άγιος Νεκτάριος, όπως τον περιέγραφαν όσοι τον γνώριζαν, ήταν γλυκός, ανεξίκακος, ταπεινός και γεμάτος αγάπη. Ένας Θρακιώτης δάσκαλος και συγγραφέας.

Σε όλη του τη ζωή ο Άγιος Νεκτάριος αντιμετώπισε διακρίσεις και προκλήσεις. Ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες του περιελάμβανε τη μάχη με τις πολυάριθμες παγίδες που έστησαν ο Διάβολος και οι πράκτορές του. Παρά τις κοροϊδίες, τις γελοιοποιήσεις και τις κατηγορίες από την κοινωνία της εποχής του, ο Άγιος Νεκτάριος επέμενε τις σκληρές επικρίσεις, τις σκληρές απειλές, τις πρωτοφανείς ταπεινώσεις και τους άδικους διωγμούς που αντιμετώπιζε.

Βασιζόμενος στον Θεό για τροφή και επιδεικνύοντας υπομονή, μπόρεσε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις προκλήσεις. Μέσω της ακλόνητης πίστης του και της συνεχούς ικεσίας του, καθώς και μέσω της επίδειξης ταπεινοφροσύνης και της έλλειψης λεκτικής ανταπόκρισης, κοίταζε με συνέπεια τον Κύριο ως την πηγή της αλήθειας και της σωτηρίας. Επέδειξε ακλόνητη αγάπη και καλοσύνη προς όλα τα άτομα που συνάντησε. Είχε έντονη επιθυμία να ωφελήσει την ανθρωπότητα με κάθε δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα από την ταυτότητά του. Επιπλέον, διέθετε ένα εξαιρετικό επίπεδο συγχώρεσης. όταν οι άλλοι έκαναν λάθη, όχι μόνο τους συγχωρούσε αλλά αναλάμβανε και την ευθύνη για τα λάθη τους, αποδίδοντας τη σύγχυσή τους στα δικά του ελαττώματα.

Ο Κύριος τον ανακήρυξε δίκαιο και άγιο! Τα θαύματα του Αγίου, που έχω το όνομά του είναι πάμπολα. Ο βίος του χρησιμεύει ως παράδειγμα επιμονής και σθένους, μέσο ενστάλαξης αισιοδοξίας στη σύγχρονη κοινωνία. Ήταν ένα παράδειγμα καρτερίας και υπομονής, ένα μπόλιασμα ελπίδας για τον άνθρωπο.

Άντρες! Αν σκοτώσω έναν πειράζει;
Άννα Συκιανάκη

Εκδόσεις ΕΞΗ

Θέλεις ένα βιβλίο χαλαρωτικό και άκρως χιουμοριστικό; Τότε η επιλογή σου είναι μία. «Άντρες! Αν σκοτώσω έναν πειράζει;» της καθηγήτριας αγγλικών και συγγραφέως Άννας Συκιανάκη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΕΞΗ. Η επιμέλεια ανήκει στη Μαριάννα Σωκράτους.

Η Αλεξία είναι μια επιτυχημένη γυναίκα γύρω στα τριάντα, που τα έχει όλα: δουλειά, οικογένεια και φίλους που την αγαπούν. Με την Ηρώ, αρχισυντάκτρια γυναικείων περιοδικών, την Ελπίδα, ορθοπεδικό που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά και τον αφοσιωμένο συνεργάτη της Μάνο, μπαίνει σε απρόβλεπτες και αδιανόητες καταστάσεις.

Μια παραμονή Πρωτοχρονιάς ένας άγνωστος άντρας τη φιλάει παθιασμένα… Το τι θα συμβεί άραγε στη συνέχεια, δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε!

Πρόκειται για ένα τρυφερά χιουμοριστικό μυθιστόρημα που έχει τα πάντα. Έρωτα, προδοσία, συγκινήσεις, απρόβλεπτες καταστάσεις, ταξίδια, σκηνές που ξεκαρδίζεσαι στα γέλια, πολιορκίες, χωρισμούς, καφετζούδες, πρόβες νυφικού και μια μοντέρνα Σταχτοπούτα που το μόνο που της λείπει είναι ο πρίγκιπας που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά της. Είναι ένα αστείο βιβλίο, με χαρακτήρες σαν εσένα κι εμένα, πολυποίκιλο, που με διασκέδασε, μου έφτιαξε τη διάθεση, ένα βιβλίο που απόλαυσα και είχα ανάγκη!

Ενδείκνυται για γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και όχι μόνο. Μήπως μόνο το ανεκπλήρωτο δίνει νόημα στη ζωή μας; Ένα είναι σίγουρο. Καλύτερα να βάλετε τη Σίφνο στη λίστα των μελλοντικών σας εξορμήσεων!

Σχετικά άρθρα

Τρεις αναγνωστικές προτάσεις για τις… πρώτες Απόκριες

Τρεις προτάσεις για όσους ψηφίζουν βιβλίο