Οικονομία

Μια νέα άφιξη στο ξενοδοχειακό δυναμικό των Ιωαννίνων

Μια «γνωριμία» με «The Lake Hotel», τη νέα άφιξη στο ξενοδοχειακό δυναμικό των Ιωαννίνων, είχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ το βράδυ της Πέμπτης.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 93 κλινών, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου από τους επιχειρηματίες μηχανικούς Χαράλαμπο Εξάρχου και Παναγιώτη Τσιούρη, οι οποίοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, αποδείχθηκαν άψογοι οικοδεσπότες.
Το «The Lake Hotel» κατασκευάστηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της πόλης, αποτελείται από 41 πολυτελή δωμάτια, που συνδυάζουν αρμονικά σύγχρονα με παραδοσιακά στοιχεία, με θέα στη λίμνη ή στον κήπο του ξενοδοχείου. Οι μεγάλοι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική διακόσμηση των ξύλινων ταβανιών -με στοιχεία και από την περίφημη χιονιαδίτικη ζωγραφική- και το μαρμάρινο στοιχείο, ενώ συνεκτικός κρίκος τους αποτελεί το αίθριο του ξενοδοχείου.
Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση της αρχιτέκτονος Ελένης Μπρασινίκατου του Blend Design Office και του Ιωάννη Κενάνογλου, εκτείνεται σε 13 στρέμματα στην περιοχή της Λιμνοπούλας, πάνω στην ακτογραμμή της Παμβώτιδας, και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα έργα του είδους του στην Ελλάδα όσο αφορά την αξιοποίηση φυσικών πόρων προς όφελος του περιβάλλοντος. Η πρωτοπόρα για το μέγεθος της γεωθερμική εκμετάλλευση των υδροφόρων οριζόντων για τη θέρμανση τόσο του ύδατος χρήσης όσο και την κεντρική διαχείριση της θερμότητας και ψύξης του κτιρίου, συρρικνώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου κατά 70-90%.
Ο τεράστιος κήπος με τις δυο πισίνες φτάνει μέχρι τη λίμνη και αναμένεται να γίνει δημοφιλής σε επισκέπτες και Γιαννιώτες τους θερινούς μήνες. Τις υποδομές του ξενοδοχείου συμπληρώνουν συνεδριακές αίθουσες μεγάλης χωρητικότητας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης με στόχο την κάλυψη συνεδρίων και εκδηλώσεων κάθε είδους, ενώ την άνοιξη θα τεθεί σε λειτουργία και το εσωτερικό spa.
Το τελικό στάδιο των εργασιών διήρκεσε τρία χρόνια, δίνοντας νέα πνοή σε μια περιοχή της πόλης, η οποία εμφάνιζε δείγματα εγκατάλειψης. Όραμα των ιδιοκτητών είναι η συμπόρευση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων μέσων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία.

Σχετικά άρθρα

Sunset Pool Party στο The Lake Hotel

Ηπειρωτικός Αγών

Μια αμφιλεγόμενη επένδυση ξανά στο προσκήνιο

Αποστόλης Τζελέτας

Δύο ακόμη βραβεία για το The Lake Hotel