ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πρωθυπουργικά εγκαίνια σε δύο νέες μονάδες παραγωγής της «Δωδώνη»

Οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» θα είναι ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τις δύο νέες, υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στο εργοστάσιό της στα Γιάννενα.
Οι δύο νέες μονάδες, οι εργασίες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί, αφορούν την παραγωγή των νέων φυτικών προϊόντων Plant’d και την υποσυσκευασία σκληρών τυριών. Επίσης έχει προβλεφθεί και κατασκευάστηκε και ένας μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικός χώρος ψυγείων. Η επένδυση άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και είναι συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων της «Δωδώνη», που υλοποιούνται στη βάση πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει εκπονηθεί από τη Διοίκηση.
Οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, το δε κτίριο εμβαδού 1.100 τ.μ. έχει κατασκευαστεί με τις αρτιότερες προδιαγραφές και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων. Η λειτουργία του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει άμεσα και προβλέπεται η δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας.
«Η “Δωδώνη” εκσυγχρονίζεται, επενδύει στο μέλλον και προχωρά μπροστά έχοντας στρατηγικό πλάνο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας καθιστώντας τη μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, στο οποίο σημειώνεται, επίσης, ότι «αποτελεί έναν από τους κυριότερους και μεγαλύτερους εργοδότες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου».
Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στις 11.30 το πρωί και έχουν προσκληθεί, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι βουλευτές Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήμαρχοι Δήμων και τοπικές αρχές.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών