ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επεκτείνουν τη συνεργασίας τους «Πίνδος» και Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», επισφραγίζοντας την ήδη επιτυχημένη συνεργασία τους, η οποία εδραιώνεται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό επίπεδο.

Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη, και στο μνημόνιο συνεργασίας ορίζονται οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους. Η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, καθώς και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, αποτελούν ενδεικτικά κάποιους από τους πρωταρχικούς στόχους του μνημονίου, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου και τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale στις 29 Νοεμβρίου στα Γιάννενα, παρουσία του εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΣΙ «Πίνδος» και μελών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μεταξύ των οποίων ο dean του Perrotis College δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο farm manager δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Λίλα Ζήζουλα.
Την τελετή υπογραφής του μνημονίου τίμησαν με την παρουσία τους και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Βλέτσας και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, πατήρ Θωμάς Ανδρέου, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και ευχήθηκαν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία.
Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την «Πίνδος» στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσω της τεχνολογίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την εταιρεία το μνημόνιο αυτό και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

Σχετικά άρθρα

Οι κουτσουλιές θα γίνονται ενέργεια

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Πωγωνίου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στο τραπέζι οι οδοί πρόσβασης και τα ανταποδοτικά τέλη