ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Προαναγγελία «κουρέματος» στις συνδρομές του Επιμελητηρίου

Σε «κούρεμα» των οφειλών για συνδρομές των τελευταίων τεσσάρων ετών, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις ατομικές επιχειρήσεις, και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών σε δόσεις, φαίνεται να προσανατολίζεται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρη Γκίκα, ο οποίος θέλησε προφανώς να προλάβει τις ανακοινώσεις της διοίκησης και να καρπωθεί μερίδιο μιας τέτοιας ενέργειας, σπεύδοντας να το θέσει πρώτος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και να το γνωστοποιήσει σε συνέντευξη τύπου σήμερα.
«Κάλεσα τον κ. Δημητρίου και το αποδέχθηκε να μη βεβαιώσουμε καμία συνδρομή και να κάνουμε ένα «κούρεμα», δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχουν και δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ατομικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ΓΕΜΗ καλούνται μέσα στο 2022 και στο 2023, που είναι δύσκολες χρονιές, να πληρώσουν οφειλές για συνδρομές.
Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο ο κ. Γκίκας μίλησε για «κούρεμα» 60% στις ατομικές επιχειρήσεις. «Περνάνε δύσκολα οι επιχειρήσεις και οφείλουμε ως Επιμελητήριο να κάνουμε το κούρεμα», τόνισε.
Μια δεύτερη πρόταση, που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας αφορά την εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου στην Επιτροπή Τουρισμού και σε επιτροπή, που θα συσταθεί για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου.
Όπως έκανε γνωστό, ήδη συζήτησε το θέμα με τους αντιδημάρχους Τουρισμού Γιώργο Λώλη και Έργων Γιώργο Αρλέτο, ενώ ζήτησε και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να αιτηθεί τη συμμετοχή.
«Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο για τις επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να αποφασίζουν για τις επιχειρήσεις, χωρίς να είναι παρών το Επιμελητήριο στον σχεδιασμό. Ποιος είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου, αν δε σχεδιάζει; Να κάνουμε ταξίδια; Προφανώς και αυτός. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Να κάνουμε εκθέσεις; Προφανώς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Δεν πρέπει να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις μας για το που θα περάσουν τα δίκτυα, αν εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις, αν τους συμφέρει: Αυτός δεν είναι ο ρόλος μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων