created by dji camera
ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Κρυμμένο διαμάντι» η Ήπειρος

Τη δεύτερη συνδυαστική εκστρατεία στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός αναψυχής-Γαστρονομία» και φιλοξενούμενους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία, Βέλγιο), υλοποίησε από τις 10 έως τις 13 Μαΐου η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ήταν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι που συνδύασε αθλητικές δραστηριότητες και γαστρονομικές εμπειρίες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας την περιοχή που επισκέφθηκαν ως το κρυμμένο διαμάντι της Ελλάδας.
Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν στα Γιάννενα οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Γιώτα Ναυρόζογλου.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου, τα τελευταία χρόνια, στηρίζει μέσα από στοχευμένες ενέργειες την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και ο συνδυασμός δραστηριοτήτων στα βουνά και τη θάλασσα μπορούν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λαζάνης.
Από την πλευρά της, η κ. Ναυρόζογλου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, τη στήριξη των παραγωγών, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να γίνουν πρεσβευτές της γαστρονομίας της Ηπείρου, η οποία βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια μοναδική εμπειρία κατάβασης με rafting στον μυθικό ποταμό Αχέροντα, στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο του Σουλίου, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. «Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στην ορεινή Παραμυθιά και στο Σούλι, τον τόπο που ανέδειξε ήρωες, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων τουριστικής προβολής που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι φιλοξενούμενοί μας εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία που βίωσαν και είμαι βέβαιος πως μέσα από ανάλογες μελλοντικές ενέργειες προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, η ευρύτερη περιοχή του Σουλίου να αποκτήσει την αξία που της αναλογεί», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Σούλι.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε και επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο Aνθοχώρι Μετσόβου, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το πώς αξιοποιούνταν η δύναμη του νερού στην παραδοσιακή κοινωνία της περιοχής. Στον ίδιο χώρο είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς γίνεται μια παραδοσιακή πίτα και να τη δοκιμάσουν. Επισκέφθηκαν, επίσης, το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά κελάρια, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, βιώνοντας μια απολαυστική εμπειρία οινογνωσίας.
Επόμενος σταθμός ήταν Λίμνη Πηγών Αώου, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων κι αποτελεί την πιο μεγάλη ορεινή λίμνη στην Ελλάδα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ποδηλατάδα γύρω από τη λίμνη και στη συνέχεια απόλαυσαν ένα γεύμα barbeque με θέα το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής.
Συνδυάζοντας αθλητικές δραστηριότητες στη φύση και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα, οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση «Κολιονάσιου» στα Γιάννενα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής του χειροποίητου μπακλαβά και φυσικά δοκίμασαν τα βραβευμένα προϊόντα με τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

«Ασπίδα προστασίας» η αποχή των δικηγόρων

Γεωργία Χαλάτση