ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Με χαμηλές προσδοκίες ξεκινούν οι εκπτώσεις

Με το τέλος της εορταστικής περιόδου, ξεκινά για τον εμπορικό κόσμο η περίοδος των εκπτώσεων, με στόχο να καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Με τις δυνατότητες των καταναλωτών να είναι περιορισμένες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων δαπανάται στις υποχρεώσεις των νοικοκυριών, οι εκπτώσεις αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να αγοράσουν είδη που χρειάζονται ή επιθυμούν σε καλύτερες τιμές.

Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά σε όλη την επικράτεια, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Να εμπιστευθούν τα μικρά καταστήματα, ενισχύοντας τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της πόλης, κάλεσε τους καταναλωτές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης, σημειώνοντας τη δύσκολη θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών, αλλά και της ακρίβειας. Μάλιστα, αυτό το διάστημα γίνεται συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα οι επιστρεπτέες προκαταβολές του προηγούμενου διαστήματος να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες.

Συμβουλές στους καταναλωτές για την περίοδο των εκπτώσεων δίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καλώντας τους να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις εικονικές προσφορές, κάνοντας δική τους έρευνα αγοράς αρκετό διάστημα πριν για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, σε συνδυασμό και με τη χρήση ειδικών εργαλείων που διατίθενται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγκρισης προϊόντων.

Επίσης, κατά την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών τους, να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και σημασία, εκτός από την τιμή, και σε άλλες κρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την ταχύτητα παράδοσης των προϊόντων, αλλά και να αποφεύγουν την αγορά προϊόντων, ακόμα κι αν πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, από ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν αμφίβολης νομιμότητας ιστοσελίδες (πχ δεν περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία έδρας και επικοινωνίας, περιέχουν “νεκρές” συνδέσεις ή συνδέσεις σε όρους χρήσης ή πολιτικής προστασίας απορρήτου με ασυνάρτητο περιεχόμενο).

Σχετικά άρθρα

Ανοικτά και με εκπτώσεις τα καταστήματα την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

Εκπτώσεις στους υγειονομικούς παρά τους δύσκολους καιρούς