ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκπτώσεις στους υγειονομικούς παρά τους δύσκολους καιρούς

Με 50% έκπτωση θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία της πόλης οι υγειονομικοί υπάλληλοι των δύο νοσοκομείων, ως μια ελάχιστη προσφορά για το σπουδαίο έργο τους από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα αστικά ΚΤΕΛ, που λειτουργούν με ζημίες ουσιαστικά, αφού συνεχίζουν τα δρομολόγια τους εντός και εκτός της πόλης, με ελάχιστες περικοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην διαδρομή από και προς το πανεπιστήμιο, με εκκίνηση στις 11.25 το πρωί, επιβιβάστηκαν μόλις τέσσερα άτομα και κόπηκαν τρία εισιτήρια, καθώς συνεχίζονται και οι παροχές προς τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δικαιούνται απαλλαγή.

«Είμαστε μια εταιρία που δεν μπορούμε να κλείσουμε, ούτε θα κλείσουμε. Λειτουργούμε από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Και στις δύσκολες μέρες παρέχουμε υπηρεσίες. Κυκλοφορούν λεωφορεία χωρίς επιβάτες, αλλά εμείς είμαστε εδώ», σημείωσε ο πρόεδρος Στέφανος Μουστακλής, προσθέτοντας πως συνεχίζει να λειτουργεί ο «κλειστός ιστός» της πόλης, δηλαδή τα δρομολόγια από και προς το ΠΓΝΙ και το πανεπιστήμιο, την Ανατολή, τον Κατσικά.

«Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ΚΤΕΛ, ποτέ δεν κλείσαμε τα λεωφορεία μας και στις δύσκολες στιγμές για τους πολίτες είμαστε εδώ», τόνισε και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, που δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ανακοίνωσε δε την προσφορά προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που θα πληρώνουν μόνο το 50% του κόστους των εισιτηρίων, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

«Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων και την ευχαρίστησή μας για το μεγάλο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία», σημείωσε.

Εν αναμονή στήριξης

Τα ΚΤΕΛ αυτή την περίοδο δουλεύουν με ζημίες, καθώς, πέρα από την πτώση της κίνησης, έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά κόστη, λόγω των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, που περιλαμβάνουν καθημερινές απολυμάνσεις στον στόλο, αλλά και μέσα προστασίας για τους οδηγούς. «Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια που δεν έχουμε, αλλά δημιουργούνται και άλλα έξοδα», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

Τα ΚΤΕΛ αναμένουν να ενταχθούν σε δεύτερη φάση σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης, δεδομένου ότι και τα αρμόδια υπουργεία έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης που βιώνουν.

 

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Προαναγγελία αποκαλύψεων για τον «πόλεμο» σε βάρος του Αστικού ΚΤΕΛ