ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Συντονισμένη επίθεση κατά του Δ. Δημητρίου

Συντονισμένα πυρά από τις παρατάξεις «Ισχυρό Επιμελητήριο» του Γρηγόρη Γκίκα και «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του Γιάννη Μήτση δέχεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή τη δήλωσή του κατά του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ σε σχέση με την πρωτοβουλία τους να συζητήσουν θέματα επιχειρηματικότητας με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αμφότεροι δηλώνουν ότι ο κ. Δημητρίου ενήργησε χωρίς να έχει την έγκριση της διοικούσας επιτροπής και του χρεώνουν προσπάθεια προσωπικής προβολής σε βάρος των συμφερόντων του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
«Ο κ. Δημητρίου αποφάσισε χωρίς να έχει έγκριση της διοικούσας επιτροπής αλλά και του διοικητικού συμβουλίου να “βάλλει” εναντίον του περιφερειάρχη Ηπείρου και του δημάρχου Ιωαννίνων, επειδή “τόλμησαν” να συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης και να συζητήσουν μαζί του θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας χωρίς να… πάρουν την «άδεια» του. Την ίδια στιγμή που ο κ. Δημητρίου επιχειρεί να στραφεί κατά της κοινής προσπάθειας των κ.κ. Καχριμάνη και Ελισάφ, ξεχνά κι αδιαφορεί για την επιστολή του ΠΕΣΗ, την οποία όχι μόνο αποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, αλλά προέταξε προς τον υπουργό Ανάπτυξης όλα τα ζητήματα που είχε θέσει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου», αναφέρει σε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» και καταλήγει: «Για μία ακόμη φορά ο κ. Δημητρίου αποδεικνύει πως στόχος του είναι η προσωπική του προβολή και όχι η ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας των Ιωαννίνων. Ο κ. Δημητρίου αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών της πόλης και νομού και πλέον φαίνεται καθαρά η ανυπαρξία και η ανικανότητα της διοίκησής του».
Την απογοήτευσή του για τη δήλωση του Δ. Δημητρίου εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος καίγεται και βαδίζει προς αφανισμό και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων περί άλλων τυρβάζει».
«Σε μια δύσκολη εποχή που όλοι μαζί πρέπει να είμαστε μια γροθιά για την ανάπτυξη του επιχειρείν, ο κ. Δημητρίου, αγνοώντας τα κελεύσματα των επιχειρήσεων, προσπαθεί ανεπιτυχώς την προσωπική του προβολή. Για άλλη μια φορά ο κ. Δημητρίου με το “εγώ του” ξεπερνάει τα επιμελητηριακά όρια εις βάρος των μελών μας που εκπροσωπούμε», αναφέρει, επισημαίνοντας και αυτός πως δεν υπήρχε καμιά έγκριση ούτε από τη διοικούσα επιτροπή ούτε από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά ούτε και από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου που μνημονεύει. «Ως εκ τούτου είναι έωλα, μη σύννομα, προσωπικά και επικίνδυνα. Η ανυπαρξία έργου εκ μέρους του στο Επιμελητήριο δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με “μαλώματα” ούτε με μεθοδεύσεις παύσης μου», καταλήγει ο κ. Μήτσης.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων