ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ένα καινοτόμο προϊόν από την «Πίνδο»

Με ένα καινοτόμο προϊόν, που ανέπτυξε μαζί με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, συμμετείχε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPELIA 2020, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Πρόκειται για το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc», που παρήχθη πιλοτικά στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α.Π.Σ.Ι. με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την εκπαίδευση φοιτητών.
Το προϊόν που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει ως βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής (σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο). Το προϊόν είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα.
Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία, καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές και την ευκολία στην κατανάλωσή του μια και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.
Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές Βασίλειος Παππάς, Χρυσούλα Κοζαΐτη, Αικατερίνη Μπακάλη, Μαρία Βεργοπούλου, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από την πλευρά του ΑΠΣΙ το έργο συντόνισε η Ελένη Σκλιβανίτη.
Στα σχέδια του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του, στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και να τοποθετηθεί στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

Χρυσό βραβείο στα Circular Awards 2022 για τον ΑΠΣΙ «Πίνδος»

Μνημόνιο συνεργασίας για πράσινες πολιτικές και ανάπτυξη ΑΠΕ

Στήριξη σε άπορες οικογένειες και δομές από τον Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος»