Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Ισχυρή παρουσία του Α.Π.Σ.Ι . «Πίνδος» στη Διεθνή Έκθεση Sial Paris 2024

Στην προώθηση του κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής και των καινοτόμων προϊόντων του εστίασε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Α.Π.Σ.Ι «Πίνδος» έχει αναπτύξει μια πλούσια γκάμα προϊόντων από το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, τα οποία αντανακλούν την αγνότητα και την ποιότητα της ελληνικής γης. Με όχημά του τα υψηλής ποιότητας αυτά προϊόντα ο Συνεταιρισμός συμμετείχε στη διεθνή έκθεση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας, εκτός από το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, τη μεγάλη ποικιλία των έτοιμων ψημένων προϊόντων του, όπως σνίτσελ, κοτομπουκιές πανέ, φιλετάκια ψημένα, μπιφτέκι χειροποίητο κ.ά., τα αλλαντικά από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, κοτοπαριζάκι κ.ά.), την παραδοσιακή κοτόπιτα με χειροποίητο γιαννιώτικο φύλλο, καθώς και τον γύρο κοτόπουλου, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα «Πίνδος» σε αγορές του εξωτερικού. Η παρουσία του ολοκληρώθηκε με τα μαριναρισμένα προϊόντα– τα chicken gourmet, μια πρόσφατη προσθήκη στο portfolio του, η οποία αποτελείται από ιδιαίτερες κοπές κοτόπουλου μαριναρισμένες με τοπικά βότανα και μπαχαρικά της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του εξωστρέφειας, ο Α.Π.Σ.Ι «Πίνδος» επεκτείνεται σταδιακά σε νέες αγορές και μέσω της παρουσίας του σε διεθνείς εκθέσεις, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά του και την εικόνα του. Η στρατηγική του ανάπτυξης επικεντρώνεται στην περαιτέρω ενίσχυση υφιστάμενων συνεργασιών, στη διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές και στη συνεχή καινοτομία, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για βιώσιμες πρακτικές και ποιοτική παραγωγή.
Τα προϊόντα του βρίσκονται ήδη σε διάφορες χώρες όπως οι βαλκανικές χώρες, στη Γερμανία, στην Αγγλία, στη Σουηδία, στο Βέλγιο, στην Αλβανία, στην Κύπρο και στο Ντουμπάι, εστιάζοντας στην εξαγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών. Ενώ βασική του προτεραιότητα αποτελεί και η «εκπαίδευση» των ξένων αγορών για το ελληνικό κοτόπουλο, για τα ελληνικά προϊόντα και κατ’ επέκταση για τη μεσογειακή διατροφή.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής τη προσπάθειας και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Sial, η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου μαζί με την αδερφή της Μαρία Νικολάου, οι οποίες δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών στη γαλλική αγορά, ετοίμασαν και παρουσίασαν στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου τους Evi Evane στην καρδιά του Παρισιού μοναδικές δημιουργίες με κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική αξία των προϊόντων, σε επίτιμους καλεσμένους μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και πολλοί άλλοι.

Σχετικά άρθρα

Συγκέντρωσε 55 φιάλες αίματος ο ΑΠΣΙ «Πίνδος»

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL η Περιφέρεια Ηπείρου