ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Αγωνιστική προθέρμανση» ενόψει απεργίας

Μήνυμα καταδίκης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, έστειλαν σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιουχοι και φοιτητικοί σύλλογοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Γάλατος-Τροφίμων-Ποτών Ιωαννίνων Δημήτρης Καλύβας, ο οποίος κάλεσε στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, βάζοντας εμπόδια στην ολοκλήρωση των αντιασφαλιστικών ανατροπών. «Τους αγώνες αυτούς πρέπει να δυναμώσουμε το επόμενο διάστημα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, να γίνει υπόθεση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλου του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, δίνοντας το επόμενο ραντεβού για τις 18 Φεβρουαρίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο